Başbuğ: Benim ilgim yok!

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile 24 Haziranda gerçekleştirdiği görüşme ile ''Ergenekon'' soruşturması arasında ilişki kurmaya yönelik bağ kurmaya çalışanlara tepki gösterdi.

soL (HABER MERKEZİ) Orgeneral Başbuğ, İspanya Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Carlos Villar Turrau'nun Kara Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'nı ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada kendisinin Ergenekon soruşturmaları ile ilişkilendirilmeye çalışıldığını söyleyerek, "Yapılan bu yorum, ima ve değerlendirmeler kesinlikle gerçek dışıdır. Söz konusu toplantıda bu konu hiçbir şekilde gündeme gelmemiştir'' dedi.

Orgeneral Başbuğ, dün başlayan olaylarla ilgili, bazı televizyon kanallarında yapılan programlarda ve gazetelerde, ''gözaltına alma olayıyla 24 Haziran günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talebi üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın bilgisi ve izniyle gerçekleştirilen toplantı arasında bir ilişki kurmaya yönelik bazı yorum, ima, değerlendirme ve haberler yapıldığını bunun gerçeklikle bir ilgisi olmadığını söyledi.

Başbuğ açıklamanın devamında bu haberlerin bir komplo olduğunu belirterek "bu komplo teorilerini üretenlere şu soruyu sormakta yarar var: 'Bu komplo teorileri Türk Silahlı Kuvvetleri'nin birlik ve bütünlüğüne, emir-komutasına zarar vermeye yönelik bazı amaçlara hizmet etmiyor mu? Bu amaca bilerek, bilmeyerek hizmet etmiş olmuyorlar mı?' TSK'nın birlik bütünlüğüne gereken hassasiyeti göstermek yalnız personelinin değil, herkesin üstünde durması gereken önemli bir husustur" dedi. Türkiye'de zor günlerin yaşandığını ifade eden Başbuğ herkesi sağduyuya davet etti.