Başbakan'dan namaz sonrası açıklama: 'Bu ne muhabbet?'

Başbakan Erdoğan, bayram namazının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. BDP yöneticilerinin Şemdinli'de PKK'li gerillalarla buluşması hakkında sorulan soruya ise, 'Bu ne muhabbet' sözleriyle tepki gösterdi.

Bayram namazı için Üsküdar Kısıklı'daki evinden Süleymaniye Camisi'ne geçen Başbakan Erdoğan, namaz çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın gündeminde CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılması, BDP'li milletvekillerinin Şemdinli'de PKK gerillalarıyla buluşması ve İdris Naim Şahin'e yönelik taşlı saldırı vardı.

"Bu ne muhabbet?"
BDP'li milletvekillerinin incele yapmak üzere kalabalık bir heyetle Şemdinli'ye gittikleri sırada, yolda önlerine çıkan PKK'li gerillalarla buluşmaları hakkında sorulan soruya, "bu ne muhabbet?" şeklinde tepki gösteren Erdoğan, "Gördüğünüz gibi milletvekilleri kardeşler olarak birbirlerine sarılabiliyorlar. Öyle diyorlar. bütün bunların hepsi kayıtlarda var. Medya zaten bunların tespitini yapmış vaziyette. Tabi bize düşen nedir? Bu ne muhabbet demektir. Muhabbetleri bu kadar ileri derecededir. Aynı şey bundan önce de buna benzer senaryolar zaten yine oynanmıştır" dedi.

Erdoğan, Türkiye'ye karşı bir senaryonun hayata geçirildiğini belirterek, "Şunu çok açık net söylemek zorundayım. Bunu yazılı ve görsel medyanın çok farklı şekilde işlemesi lazım. Türkiye'de oynanan senaryonun bu farklı bir versiyonu. Ve biz yaptığımız bir çok konuşmada parlamentoda uzantısı olan BDP'ye, 'Batı bölücü terör örgütünü ilan ediyor, bu bir terör örgütüdür diyor. Siz bunu neden söylemiyorsunuz' dediğimizde, hiçbir zaman BDP bunu terör örgütü olarak ilan edememiştir. Çünkü onların parlamentoya girme veya varlık sebebi bölücü terör örgütüne bağlıdır. Gördüğünüz gibi kardeşler olarak birbirlerine sarılabiliyorlar, öyle diyorlar. Bunların hepsi kayıtlarda var. Bize düşen 'bu ne muhabbet' demektir" şeklinde konuştu.

"Aygün kaçıranlar için terörist diyemedi"
CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasına da değinen Erdoğan, CHP'nin de Türkiye'ye karşı oynanan oyunun bir parçası haline geldiğini ve CHP ile BDP'nin aynı olduğunu iddia etti. Erdoğan, "Buna benzer senaryolar bundan önce oynanmıştır. Bundan önce de terör örgütü tarafından kaçırıldığı söylenen milletvekili arkadaşımız da 'teröristler kaçırmıştır' diyememiştir. Arkadaşlar, çocuklar ifadelerini kullanmışlardır. Ve bunlar ortaya birşey koyuyor, ortada nasıl bir senaryo var. Bunların üzerinde milletçe düşünmemiz gerekiyor. Biz boşuna BDP ile CHP aynıdır demiyoruz. Bunlar aynıdır" sözleriyle CHP'yi eleştirdi.

Başbakan Erdoğan, dün Hakkari'de yoğun protestolarla karşılanan ve taşlı saldırıya uğrayıp bir iş yerine sığınmak zorunda kalan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkındaki soruya ise, "Tam detayı gelmedi. Herhalde ciddi birşey olsa gelirdi" sözleriyle cevap verdi.

Abdullah Gül: "Görüntüler çok üzücü"
Cunhurbaşkanı Abdullah Gül de BDP heyeti ile PKK arasındaki buluşma hakkında açıklamada bulundu. Sultanahmet Camisi'nde kıldığı bayram namazının çıkışında yaptığı açıklamada, Gül, "Görüntüler çok üzücü. Bayram gününde doğrusu fazla konuşmak istemiyorum. Bayram gününde vermek istediğim mesaj bu yönde. Bunların hepsinin üzücü olduğunu söylemek isterim. Herkesin büyük bir sorumluluk duygusu içerisinde hareket etmesi gerekiyor" dedi.