Başbakan Erdoğan: 'Terörist, anarşist yetişmediği için mi imam hatipleri kapattınız?'

Başbakan Erdoğan, 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı açılış törenini Denizli’de bulunan Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yaptı. Erdoğan konuşmasında, “Terörist yetişmediği için mi imam hatip okullarını kapattınız? Anarşistler yetişmediği içini mi imam hatip okullarını kapattınız?” dedi.

Eğitimde gerici ve piyasacı dönüşüm için gerçekleştirilen 4+4+4 düzenlemesi sonrası yeni eğitim-öğretim döneminin açılışını Denizli’deki imam hatip lisesisinde yapan Başbakan Erdoğan, yine oldukça saldırgandı.

Neden kapattınız?
Erdoğan açılışta yaptığı konuşmada, ''Ne zarar gördünüz imam hatip okullarından da bunları kapattınız. Ne yaptı imam hatipliler size de bunları kapattınız. İmam hatip okullarından terörist yetişmediği için mi imam hatip okullarını kapattınız. Anarşistler yetişmediği için mi imam hatip okullarını kapattınız. Vatana hizmet aşkıyla yandıkları için mi imam hatip okullarını kapattınız" dedi.


66 ayda rapor alanlar yüzde 4’te kaldı iddiası

"Açıkçası ben, evlatlarım, birçok bakan arkadaşlarım imam hatip lisesi mezunları olarak, bugün imam hatip okullarına itibarını iade etmenin bahtiyarlığını, bunun tarifsiz heyecanını yaşıyoruz" diyen Erdoğan, 66 aylık çocuklar ile ilgili rapor alanların sayısının ise yüzde 4'te kaldığını ileri sürdü.

(soL - Haber Merkezi)