Başbakan Erdoğan sade konuştu: 'Polisim, polisimiz, polis..."

Başbakan Erdoğan, Polis Akademisi Güvenlik Birimleri Fakültesi mezuniyet töreninde konuşuyor... Erdoğan iki direnişçiyi öldüren, binlercesini yaralayan polis için kahraman dedi. Böylece AKP'nin bir süre için göz boyamalık polis eleştirileri de sona ermiş oldu!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Polis Akademisi Güvenlik Birimleri Fakültesi mezuniyet töreninde konuşuyor. İşte o konuşmadan satır başları...

Bugün mezun olan 475 öğrencimiz sadece Türkiye’nin değil bütün coğrafyanın en güzide kurumlarından Polis Akademisi’nde en kaliteli eğitimleri aldılar. Bu akademide teorik eğitimin yanı sıra Türkiye'nin birikimi de yani pratik de öğrencilere verildi.

Türkiye çok zorlu bir coğrafyada… Vatandaşlarının çoğu Müslüman olan bir ülkeyiz, anayasal parlamenter sistemi, demokrasiyi bir rejim olarak benimsemiş, bunu da başarıyla uygulayan bir ülkeyiz. Biz hem güvenliğini tesis etmek hem de bunu hukuk içinde özgürlüklere sahip çıkarak gerçekleştirmek zorundayız.

10,5 yıldır özgürlük güvenlik dengesini başarıyla yerine getirdik. Bizim halkımız demokrasi ve özgürlük noktasında en ideali hak ediyor. Özgürlükler genişledikçe demokrasinin standartları yükseldikçe ortaya güvenlik sorunu çıkmadı. Birliğimiz pekişti. Yasakları kaldırdıkça, engelleri tek tek Türkiye’nin gündeminden çıkardıkça Türkiye daha güvenli, huzurlu ve itibarlı bir ülke oldu. 30 yıldır devam eden terör sorununu artık çözüm aşamasına getirdik. Özgürlükleri genişleterek bu seviyeye geldik, geri dönüş yok.

"Polisimiz kahramanlık destanı yazmıştır"
Son haftalarda Gezi bahanesiyle başlatan eylemler polisimize karşı sistemli bir kampanyaya dönüştürülmek istendi. Daha en başından itibaren polisimiz hedef alındı. Polisimizin şahsında milli irade hedef alındı. Hiçbir tuzak, tahrik Türkiye'yi güvenlikçi politikaların olduğu günlere döndüremez.

Polisimiz bir başka ülkede yaşansa asla tahammüle dilemeyecek tavırlar karşısında kahramanlık destanı yazmıştır. Böylesine uzun soluklu bir mücadeleyi 48 saat aç susuz kalarak sürdürebilmek sadece bizim polisimizin başarabileceği bir şeydir. Bizim polisimize küfretmeye hakaret etmeye hakkı yok. Polisimiz üzerinden ülkemize operasyon yapılmasına da izin vermeyiz.

AB dersi verenler önce müktesebatın içeriğini okusun. Polisimiz son derece sabırlı davrandı. Göstericiler masum, polis şiddet yanlısı gösterilmek istendi. Oysa tablo tam tersiydi. Polisimize nasıl şiddet uygulandığını önümüzdeki günlerde videolarla halkımıza sunacağız. Hukuk dışına çıkana gereken yapılır, yapılmıştır.

"Polis, polisim, polisimiz..."
Ben ve hükümetim polisimizi yürekten tebrik ediyorum. Biz işkenceye sıfır tolerans diyen bir hükümetiz. Polisin gözaltı ve sorgulama kurallarını demokratikleştiren bir hükümetiz. Polisimiz hata yaptığında açık yüreklilikle söyler, gerekeni yaparız.

Kimsenin polisimize küfretmeye, hakaret etmeye hakkı yoktur. Polisimiz üzerinden hükümetimize operasyon yapılmasına da izin vermeyiz. Bizim polisimizin yapmadıkları başka ülkelerde aşırıyla yapıldı. Polisimiz kurşun yiyor, karşılığında su ve biber gazı sıkıyor. AB müktesebatında bunun olduğu görülür.

Türkiye’nin polisi konusunda takdirde bulunacak merci millettir. Bazı parlamentolar değil sadece millet ister bu süreçte olsun ister başka süreçte olsun kural dışına çıkan polisle ilgili hukuki süreç yapılmıştır, yapılacaktır. Polisimize haksız, kasıtlı şekilde saldırmak da başka şeydir. Son günlerde bir çok ilde miting yaptık. Her ilde milletin polise sahip çıktığına bizzat şahit oldum. Bu polis milletin polisidir, bu polisin arkasında da millet vardır.

Polisin özgürlüklere daha fazla sahip çıkan, gücü artan bir konumda olmasını istiyoruz. Bunu her fırsatta daha da fazla sağlayacağız. Siz milleti korumak suretiyle devleti korumak gayesiyle görev yapacaksınız.