Başbakan Erdoğan: Operasyonun hedefi benim

Başbakan Erdoğan, operasyonlara ilişkin Yeni Şafak yazarına yaptığı açıklamada "Operasyonun hedefi benim. Oğlum Bilal'i hedef alıyorlar" dedi.

(soL - Haber Merkezi) Dün İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın görevlerinden istifa etmesinin ardından Başbakan Erdoğan yeni kabineyi Köşk'e sunarak onay aldı.

Ancak dün yaşanan olayların ardından gündem bu değişiklikten çok Erdoğan Bayraktar'ın istifa ederken Başbakan Erdoğan'ı istifaya davet etmesi ve yolsuzluk soruşturmasındaki dosyalarda Başbakan'ın talimatının olduğunu söylemesi oldu.

Bayraktar'ın bu açıklamasının hemen ardından ise gündeme "Yolsuzluk operasyonun 2. dalgası geliyor" haberi düştü. Yeni operasyonda Başbakan Erdoğan'ın oğullarının da olduğu belirtilirken, Savcının operasyon ve gözaltı kararları polis tarafından uygulanmayınca büyük bir kriz yaşandı.

Tüm bu gelişmelerin ardından Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Pakistan dönüşünde Başbakan'la operasyonu konuştuğunu dile getirirken, Erdoğan'ın burada kullandığı ifadeler 2. dalga operasyonu da beklediğini gözler önüne serdi.

İşte Selvi'nin bugünkü köşesinden bir bölüm:

Başbakan'la yaptığımız en uzun soru cevaplardan biriydi.

Başbakan, İstanbul operasyonu konusunda net konuştu.

1- 'Operasyonun hedefi benim' dedi.

2- 'Oğlum Bilal'i hedef alıyorlar' diye konuştu.

Sonra ekledi: 'TÜRGEV'den dolaşıp bana gelmek istiyorlar'

Yetinmedi. Sözlerini açma gereği duydu:

'TÜRGEV'den dolaşıp bana gelmek istiyorlar. Oğlum oranın yönetiminde, Mustafa Demir ve Ümraniye Belediye başkanı onun yönetiminde. Büyük kızım Esra'da oranın yönetiminde.'

Zaten polisteki sorguda Bilal Erdoğan üzerinde durulmuş. Öyle ki Fatih Belediyesi'ndeki imar uygulamalarını dahi Başbakan'ın çocuklarının başında bulunduğu TÜRGEV cephesinden mercek altına almışlar.

Peki TÜRGEV ne yapıyor? Öğrencilere yurt yapıyor, burs veriyor. Yani hayır işi. Devletle ilgileri yok. Ne ihaleye giriyorlar, ne bankalardan kredi kullanıyorlar.

Başbakanın çocukları işlerini güçlerini bırakmış, Artvin'e, Konya'ya, Bursa'ya, İstanbul'a yurt yapmışlar. Ağırlıklı olarak da kız öğrenci yurdu yapmışlar.

Ama buradaki maksat farklı.

Maksat ne?

Oğlu Bilal Erdoğan üzerinden Başbakan'a ulaşmak.

Peki bunun adı nedir? Yargı darbesidir.

7 Şubat'ta işaret fişeği verildi ama Türkiye 17 Aralık tarihinden bu yana örtülü bir kalkışma yaşanıyor. Dün İstanbul'da yeni bir hamle daha yaptılar.

Başbakan'ın, 'Oğlum Bilal üzerinden bana gelmek istiyorlar' dediği adım atıldı.

'Bakanların oğlunu gece yatağından alan güç, Başbakan'ın çocuğunu da alır. Çocuklarının ifadesini almadan bakanlar hakkında fezleke hazırlayan savcılık, Başbakan hakkında da hazırlayabilir' mesajı daha ilk gün verilmişti. Şimdi bu yol haritası üzerinden devam ediliyor.

Yapılanın tek bir adı var.

Polis ve yargı cuntasının hükümete karşı, darbe girişimi.