Başbakan Erdoğan çapulcunun tanımını da yaptı...

Başbakan artık sadece havaalanlarında konuşur oldu. Bugün de Adana'da konuşan Erdoğan, Gezi Parkı için "Biz şu anda daha güzelini daha iyisini yapıyoruz" diyen Erdoğan, yüzbinlerce insan sokaklardayken yine aynı nakaratı tekrarladı: "Bu meydanları anarşistlere teröristlere mi bırakacaktık?"

Başbakan Erdoğan Mersin'e hareketinden önce Adana Havalimanı'nda konuşma yaptı. Hedefinde yine Gezi Parkı direnişi olan Erdoğan, bugün milyonların reddedeceği projeye ilişkin "Biz şu anda daha güzelini daha iyisini yapıyoruz" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

AKP'liler birkaç çapulcunun yaptıklarını yapmazmış...
Bakınız bugün Mersin’de açılışlar yapacağız. Ayın 20’sinde Mersin’de Akdeniz Oyunları başlıyor. Gençler siz dik durun. Dikleşmeyin. Biz hani az önce söylediniz ya. Biz birkaç çapulcunun yaptıklarını yapmayız. Onlar yakarlar, yıkarlar. Çapulcunun tanımı budur zaten. Onlar kamunun mallarını yakıp yıkarlar. Sivil vatandaşın esnafın dükkanlarını tarumar ederler. Onlar sivil vatandaşın araçlarını da yakarlar yıkarlar. Onlar bu ülkenin başbakanına küfredecek kadar alçaktırlar.

"Bu ülkede çevreci bir başbakan var"
Eğer inancınıza güveniyorsanız inanç özgürlüğünden korkmayın. Eğer fikrinize güveniyorsanız fikir özgürlüğünden korkmayın. Söyleyeceğiniz bir şey varsa, eğer çevreciyseniz bu ülkede çevreci bir başbakan var. Gelirsiniz başbakan ile bunu görüşürsünüz.

Ama bu olaylar çevrecilikle alakası yok. Bu ülkede 10 yıl içinde 2 milyar 800 milyon fidan ve ağaç diken bir iktidara kimse çevrecilik dersi veremez.

"Biz şu anda daha güzelini daha iyisini yapıyoruz"
Gezi Parkı deniyor değil mi? İnanın bunların yüzde 95’i Gezi Parkı nerede diye sorun bilmezlerdi. Bunlar hayatlarında Gezi Parkı’na da gitmemişlerdir. Ama ben orada doğdum büyüdüm. Biz şu anda daha güzelini daha iyisini yapıyoruz. Çevreyi tanımına uygun olarak yapıyoruz ve yapacağız.
Öncelikle ben sizin birliğinize beraberliğinize teşekkür ediyorum. Biz bir olacağız. Beraber olacağız. İri olacağız, diri olacağız.

Fakat benim sizden bir ricam var. Artık yedi ay var. Yedi ay sonra yerel seçimler olacak. Bunlara ilk dersi demokratik yollarla sandıkta vermenizi istiyorum. Sandıkta ve o dünyada yanlış yalan haberler yapanlara siz en güzel dersi yine sandıkta vereceksiniz. Çünkü Türkiye’nin büyümesini güçlenmesini hazmedemeyenler var.

Düşünebiliyor musunuz çevreci diye geçinenlere sorarsan bunlar Türkiye’de hiçbir yatırımı istemezler. Nerede ne yaparsanız yapın onun da karşısına dikilirler. Bunların bu ülkede taş üstüne taş koydukları mümkün değil.

Bu kardeşiniz İstanbul’a büyükşehir belediye başkanı olduğu zaman İstanbul çöldü. Caddeler, orta refüjleri dışardan ithal ağaç getirdim. İstanbul’u ağaçlandıran bir belediye başkanıyım. İnşallah daha güzel bir Türkiye’ye yürüyoruz. Ama bir olalım. Bir olmaya her zaman var mıyız? Ayrılık tohumları ekmek isteyenlere fırsat vermeyin.

Seçimler
Kapı kapı dolaşacağız. Hanım kardeşlerimden özel gayret istiyorum. Gençlerden özel gayret istiyorum. Ana kademeden özel gayret istiyorum. 2014 Mart çok şeyleri değiştirecek. Son cümleme geliyorum. Bu ülkede hedefler saptırıldı. İşte bakıyorsunuz ana muhalefetin haddini bilmez bir milletvekili çıkıyor. Genel başkanından tutun da aşağı doğru. Aynı kafa var. Benim polisime saldırıyor. Benim polisime hakaret ediyor.

Bu meydanları anarşistlere teröristlere mi bırakacaktık?
Yani bu polis kimin polisi? Bu polis Türk polisi. Bu milletin polisi. İşte bir başkomiserimizi şehit ettiler. Ama ahlaki değerlerden nasibini almamış olanlar tweet atıyorlar. Hatay’da ölen gençle ilgili olarak intikamın alındı diyorlar. Bunlar bu denli haddini aşmış olan siyasi parti. Biz bunlara aldırmayacağız, ama polisimizi de bunlara yedirtmeyeceğiz. Bu meydanları anarşistlere teröristlere mi bırakacaktık? Neyin mücadelesini veriyorlar? Ben Adana’da şehit olan başkomiserime Allah’tan rahmet diliyorum. Tabi hamile olan eşi, geride böyle bir yavruyu da bıraktı. İnşallah sabırla onlar da geleceğe yürüyecekler.