Başbakan çağdışı eğitim istiyor: 'Çocuklar geri zekalı değil küçük'

5.5 yaşındaki çocukların zorunlu olarak okula gönderilmesine neden olan Başbakan Erdoğan, çocuklarını bu yaşta okula göndermek istemeyen aileleri hedef aldı. Erdoğan, “ aileler bu raporla çocuğum geri zekâlı diyor" derken, yine bilimsel gerçekleri görmezden geldi.

Başbakan Erdoğan’ın skandal açıklamalarını soL’a değerlendiren TTB Merkez Konsey üyesi Hüseyin Demirdizen, Başbakan’ın bu sözlerini “çağdışı eğitimde ısrar etmek” olarak tanımladı.


"Raporların zeka düzeyi ile ilgisi yok"

Başbakan Erdoğan, bilimsel verileri temel alarak çocuklarını okula göndermemek için rapor alan aileleri hedef aldı.

Başbakan’ın bu sözlerini soL’a değerlendiren TTB Merkez Konsey üyesi Hüseyin Demirdizen, çocuklarla ilgili verilen raporun zekâ düzeyi ile ilgisi olmadığını dile getirdi.

Raporların çocukların duygusal ve fiziksel gelişimini temel aldığını hatırlatan Demirdizen, “Başbakan bu sözleri ve ısrarı ile çağdışı bir eğitim talep ediyor” dedi.

"Aileler ve çocuklar baskı altına alınıyor"
Ortada birçok bilimsel gerçek olduğunu ve Başbakan’ın bunları reddettiğini belirten Demirdizen, bu sözlerle ailelerin ve çocukların baskı altına alındığını söyledi.

Çocukların daha okul sıralarına ve merdivenlerine yetişemediği bir dönemde okula başlamasının hayat boyuı devam edecek sorunlara neden olacağına dikkat çeken Demirdizen, Başbakan’ın dünyada örnekleri inceledik sözlerini ise şöyle değerlendirdi:

"Dünyanın hiçbir yerinde Türkiye’deki gibi bir uygulama yok. Siz 5.5 yaşındaki bir çocuğu boyunun yetişemediği sıralara ilkokula gönderiyorsunuz. Başbakan bu konuda doğru bilgi vermiyor. Başbakan şekilci açıklamalar yaparken diğer yandan da çocuklarının eğitimi için ülke dışına başvuruyor. Bunun ardından bu ülkedeki insanları baskı altına almak için böyle açıklamalar yapıyor."

(soL – Haber Merkezi)