Barış bir hafta daha yoğun bakımda

ODTÜ’de alnına gaz bombası isabet eden Öğrenci Kolektifleri üyesi Barış Barışık’ın beyninde ezilme ve su toplaması meydana geldiği, en az bir hafta daha yoğun bakımda kalacağı bildirildi.

ODTÜ’de önceki gün yaşanan polis saldırılarında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi, Barış Barışık alnına isabet eden gaz bombası ile yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Beyin kanaması geçiren Barış’ın bilincinin açıldığı ancak durumunun kritik olduğu bildirildi. Beyninde ezilme ve su toplaması meydana geldiği belirtilen Barış'ın en az bir hafta daha yoğun bakımda kalacağı bildirildi.

Barış’ın Mersin’den gelen anne ve babası ile hastanede görüştük.

Anne: "Gaz bombası yağdırmak ne oluyor? ODTÜ'de savaş ortamı yarattılar"
Barış'ın Annesi Zeynep Barışık yaşananlarla ilgili şu bilgiyi verdi: “Barış arkadaşlarıyla basın açıklaması yapmak istemişler. Daha basın açıklamasına başlamada, polis tarafından hiç bir uyarı yapılmadan müdahale edilmiş. Atılan gaz bombalarından birinin tüpü oğlumun kafasına gelmiş ve alnından darbe almış. Biz apar topar memleketimiz Mersin'den geldik. Öğrenci sayısı ile orantısız bir güvenlik gücü sayısı var. Barış'ın hayati tehlikesi hala devam ediyor.”

Zeynep Barışık, oğlunun eline silah almamış olduğunu, tamamen demokratik hakkını kullanmak için bir eylem gerçekleştirmek istediğini söyledi ve şöyle konuştu: “Yanlış ya da doğru olabilir ama öğrencilerin üstüne gaz bombası yağdırmak ne oluyor? ODTÜ'de savaş ortamı yarattılar.”

Baba: "Bu öfkenin sebebini anlayamıyorum"
Baba Mustafa Asım Barışık ise şunları söyledi: “Sözün bittiği yerdeyiz bence. Üzerlerinde hiç bir suç aleti olmayan öğrencilere kendi okullarında, eğitim yuvalarında saldırdılar. Düşmanca bir saldırı hem de. Bu çocuklar ne yapmış olabilir ki onlara? Sadece oğlum adına değil, orada ki tüm öğrenciler adına çok üzülüyorum. Daha basın açıklamasına başlamadan polis saldırmaya başlamış. Bu öfkenin sebebini anlayamıyorum. Oğlumun bugün hastanede olmasının sebebi de bu öfke.”

Olaylar sırasında Barış'ın yanında olan arkadaşı Çağdaş Ersoy, "Polisler ambulansın içeri girmesine izin vermediler. Yaklaşık yarım saat Barış o halde kaldı" dedi.

Şuuru kapalı halde hastaneye kaldırdı
Çin’den fırlatılan Göktürk-2 uydusu için ODTÜ Uzay'da önceki gün yapılan törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılmasını protesto eden öğrencilerden, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Barış Barışık, polisin gaz tabancasından attığı fişeğin başına gelmesi sonucu ağır yaralandı. Aldığı darbe sonucu beyin kanaması geçiren Barışık, arkadaşları tarafından şuuru kapalı olarak hastaneye kaldırıldı. Önce Bayındır Hastanesi'ne götürülen Barışık, ilk müdahalenin ardından Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildi.

(soL -Ankara)