Bakan'dan 'sahte AKP üyelikleri' açıklaması: Var ama çok ender

Geçtiğimiz yıl birçok kentte binlerce kişide olduğu fark edilen, haberi olmaksızın AKP'ye üye olma durumuyla ilgili soru önergesi yanıt veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bu istek dışı üyelikler için "ender" dedi.

(soL - Haber Merkezi) CHP Antalya Milletvekili Av. Gürkut Acar, yurttaşların isteği ve bilgisi olmadan siyasi partilere üye yapılmasını TBMM’ye taşırken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, istek dışı üyelikleri için “ender” değerlendirmesi yaptı.

CHP’li Acar’ın önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 18 yaşını dolduran herkesin isteği partiye üye olabileceğini kaydetti. Siyasi partilere üyeliğin ancak kişinin iradesiyle mümkün olduğunu belirten Bozdağ, “Kişinin izni ve istemi olmadan herhangi bir siyasi partiye üye olması veya üye olarak kaydedilmesinin mümkün olmadığı ancak ender olarak kişilerin isteği ve bilgisi olmadığı halde siyasi parti üyesi yapıldıklarının gözlemlenmiştir” dedi.

'Yapanlar hakkında soruşturma yok'
İstek dışı kayıtların önlenebilmesi için kişilerin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın internet sitesinden kontrol edebileceğini kaydeden Bozdağ, “Sahte üye kaydı yapıldığı iddiası ile herhangi bir siyasi parti yetkilisi veya çalışanı hakkında, soruşturma veya kovuşturma bulunup bulunmadığı yönünde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nda bir kayıt bulunmadığı, bilgisi dışında üye yapıldığı iddiasında bulunan kişilerin her zaman istifa edebileceği bildirilmiştir” dedi.