Bakan Yazıcı'dan Kışanak'a yanıt: Çılgınlık olur

BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak'ın "Öcalan ile kim niye görüşüyor diye bir savcı çıkıp dava açarsa ne yapacağız. Yasal güvence istiyoruz" sözlerine Bakan Hayati Yazıcı'dan yanıt geldi: "Türkiye’nin bu sorununun çözülmesine odaklandığı bir yerde tam bir çılgınlık olur."

BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak’ın, savcıların Öcalan ile süren görüşmeler dolayısıyla soruşturma başlatabileceğini, bu yüzden yasal güvence istediklerini söylemelerine ilişkin konuşmasına Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı yanıt verdi.

Hayati Yazıcı konuya ilişkin şöyle konuştu:

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, önceki gün Oslo görüşmelerinde MİT Müsteşarı ve MİT görevlilerine açılan soruşturma ve kendileri hakkında hazırlanan fezlekeleri hatırlatarak, İmralı’da yürütülen görüşmelere de bir savcının çıkıp dava açabileceğini söyledi.

Suç tanımlanırken manevi unsurunun olması gerekir. Öyle bir niyet yok ki, yani onlara müzayir olmak gibi. Yani suç unsurları da tamamlanmaz o bakımdan. Ne demek bir çılgın savcı çıkacak da... Çıksa böyle bir çılgınlığın esamesi olabilir mi yani? Bütün milletin topyekün Türkiye’nin bu sorununun çözülmesine odaklandığı bir yerde tam bir çılgınlık olur, öyle bir şey olmaz.