Bakan Güler ve oğlu 1 milyon dolara Türkiye vatandaşlığı satmış!

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçecek her bir örgüt mensubu için Bakan Güler, oğlu Barış Güler ve Rıza Sarraf arasında kişi başı 1 milyon dolar rüşvet karşılığı anlaşma sağlandığı ileri sürüldü.

AKP'lilerin yolsuzluk haberleri bitmek bilmiyor. Bugün gazetesinin haberine göre rüş­vet ve yol­suz­luk so­ruş­tur­ma­sı Rıza Sarraf li­der­li­ğin­de­ki suç ör­gü­tü­nün İçiş­le­ri Ba­ka­nı Mu­am­mer Gü­ler ve oğ­lu Ba­rış Gü­le­r’­in ara­sın­da­ki kir­li iliş­ki­le­ri göz­ler önü­ne ser­di.

Da­ha geç ya­pıl­ma­sı plan­la­nan so­ruş­tur­ma­nın Gü­le­r’­in Sar­ra­f’­a hak­kın­da so­ruş­tur­ma yü­rü­tül­dü­ğü­nü ile­te­rek so­ruş­tur­ma­nın giz­li­li­ği­ni ih­lal et­me­si ve de­lil­le­rin ka­rar­tı­la­bi­le­ce­ği ge­rek­çe­siy­le ope­ras­yo­nun er­ke­ne alın­dı­ğı­na dik­kat çe­ki­li­yor. Sa­rraf’­ın ya­kın­la­rı­na 5 mil­yon rüş­vet kar­şı­lı­ğın­da “is­tis­na­i yol­da­n” va­tan­daş­lık al­dır­dı­ğı id­di­a edi­len Sar­ra­f’­ın Çi­n’­de ha­ya­li iş­lem­le­rin­de kul­lan­dı­ğı pa­ra­van fir­ma­la­rın ban­ka­lar nez­din­de ya­şa­dı­ğı sı­kın­tı­la­rın gi­de­ril­me­si için İçiş­le­ri Ba­kan­lı­ğı adı­na Çin ban­ka­la­rı­na biz­zat İçiş­le­ri Ba­ka­nı ola­rak “Re­fe­rans Mek­tu­bu­” yaz­dı­ğı öne sü­rül­dü.

Ta­kip edil­di­ğin­den şüp­he­le­nen Sar­ra­f’­ın Gü­le­r’­den hak­kın­da so­ruş­tur­ma olup ol­ma­dı­ğı­nı araş­tır­ma­sı­nı is­te­di­ği tek­nik ta­kip­te be­lir­len­di. Gü­le­r’­in Sar­raf hak­kın­da yü­rü­tü­len so­ruş­tur­ma­nın giz­li­li­ği­ni ih­lal ede­rek so­ruş­tur­ma hak­kın­da bil­gi ver­di­ği öne sü­rül­dü. Tra­fik uy­gu­la­ma­la­rın­dan dur­du­rul­ma­ması için Sar­ra­f’­a 1.5 mil­yon do­lar­lık rüş­vet kar­şı­lı­ğın­da ko­ru­ma po­li­si tah­sis edil­di­ği be­lir­len­di. Sar­kuy­san A.Ş.’nin Ge­nel Ku­rul Top­lan­tı­sı için gö­rev­len­di­ri­le­cek Ba­kan­lık Tem­sil­ci­si­’nin, Rıza Sarraf ’­ın ta­le­bi doğ­rul­tu­sun­da be­lir­le­ne­rek gö­rev­len­di­ril­me­si ve şir­ke­tin yö­ne­ti­mi­nin Rıza Sarraf ta­ra­fın­dan ka­za­nıl­ma­sı için gi­ri­şim­ler­de bu­lu­nul­du­ğu be­lir­til­di. So­ruş­tur­ma­da Ba­kan Gü­le­r’­in oğ­lu­na tes­lim edi­len rüş­vet mik­ta­rı­nın 20 mil­yon TL’­yi geç­ti­ği an­la­şıl­dı. Rüş­vet iliş­ki­si­ne le­gal bir gö­rü­nüm ka­zan­dır­mak ama­cıy­la Ba­rış Gü­ler ve Rıza Sarraf ara­sın­da Ba­rış Gü­le­r’­den Da­nış­man­lık Hiz­me­ti alı­mı ko­nu­lu 720.000 do­lar­lık kon­trat im­za­lan­dı­ğı da tes­pit edil­di.

Du­ba­i, Çin ve Rus­ya­’da fa­ali­yet gös­ter­di­ği be­lir­le­nen Sar­ra­f’­ın İran va­tan­da­şı ol­ma­sı ne­de­niy­le İra­n’­a ABD, AB ve BM ta­ra­fın­dan uy­gu­la­nan am­bar­go­lar do­la­yı­sıy­la ulus­la­ra­ra­sı ban­ka­cı­lık iş­lem­le­rin­de he­sap­la­rı­nın blo­ke ol­ma­sı ris­ki bu­lun­du­ğu­na dik­kat çe­ki­li­yor. Sar­ra­f’­ın bu prob­lem­le­ri or­ta­dan kal­dır­mak ama­cıy­la “is­tis­na­i ola­rak Ba­kan­lar Ku­ru­lu ka­ra­rıy­la Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti Va­tan­daş­lı­ğı­’na geç­mek is­te­di­ği ve bu is­te­ği­ni Ba­kan Gü­le­r’­e ilet­ti­ği an­la­şıl­dı. So­ruş­tur­ma kap­sa­mın­da Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti va­tan­daş­lı­ğı­na is­tis­na­i ola­rak ge­çe­cek her bir ör­güt men­su­bu için Ba­kan Gü­ler, oğ­lu ve Sar­raf ara­sın­da 1 mil­yon do­lar rüş­vet kar­şı­lı­ğı an­laş­ma sağ­lan­dı­ğı be­lir­len­di. 5 mil­yon do­lar kar­şı­lı­ğın­da Sar­ra­f’­ın ya­kı­nı ve yö­ne­ti­ci­le­rin­den olu­şan 5 ki­şi­ye Türk va­tan­daş­lı­ğı ka­zan­dır­dı­ğı öne sü­rül­dü.