Bakan Fethullah Gülen'in şiirini bilmeyen öğrencileri azarladı!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Trabzon'da gerçekleşen Gençlik Çalıştayı'nda, okuduğu şiirin devamını bilemeyen öğrencileri azarladı. Kılıç’ın kimin şiiri olduğunu söylemediği şiirin yazarı ise Fethullah Gülen’di…

Trabzon’da düzenlenen Gençlik Çalıştayı’nda öğrencilere bir şiir okuyup yarıda kesen ve gerisini öğrencilerin getirmesini isteyen Bakan Suat Kılıç, şiirin devamı bilemeyen öğrencilere, "Şiirin üstadını hatırlamıyorsak orda durup düşünmemiz lazım" dedi. Şiirin “üstadı” olarak tanımlanan kişi ise, Fethullah Gülen oldu.

Cumhuriyet gazetesinden Ahmet Şefik’in haberine göre, Trabzon’da düzenlenen “Gençlik ve Kentlilik Bilinci” çalıştayına katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Ha biz çalışalım, şairin dediği gibi, ‘sen çalış, olmazsa.. …kim sıkılsın, nerede bizim okuyan gençliğimiz, nerede?’ Şiirin devamını kim getirecek?” diye sordu.

Bakanın sorusu üzerine bir öğrenci kalkıp devamla Necip Fazıl’ın “Utansın” şiirini okudu. Bunun üzerine Kılıç, öğrencinin okuduğu şiirin kendi şirininin devamı olmadığını belirterek “Eğer ki o mısranın girişini salon doğru tamamlamış olsaydı, gündemim okumak değil başka bir şey olacaktı. Ama sevgili gençler ister tıp okuyun ister mühendislik, ister hukuk okuyun, ister iktisat ve işletme, hâkim olamadığınız bir dille hiçbir şey yapmanız mümkün değil” diye konuştu.

Kılıç, başlayıp sonunu getirmediği şiirin kime ait olduğunu açıklamazken, “Bu satırların, bu mısraların edebiyatımıza kazandırılmasına katkı sağlayan kalemi, şairimizi, şiirin üstadını hatırlamıyorsak şayet, edebiyatımızın büyüklerini, ünlülerini, fikir, sanat önderlerimizi hatırlamıyorsak orda bir durup düşünmemiz lazım” dedi.