Bakan Elvan'dan Twitter açıklaması

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Twitter yöneticileri ile yapılan görüşmelere ilişkin yaptığı yazılı açıklamada zararlı ve mahkeme kararına konu olan içeriklerin buzlanması konusunda görüş birliğine varıldığını belirtti.

Geçen hafta Türkiye'de temaslarda bulunan Twitter yöneticileriyle yapılan görüşmelere ilişkin yazılı bir açıklama yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan "Sonuç olarak, Twitter yetkilileri ile yapılan görüşme, sorunların çözümüne katkı sağlayacak şekilde iyi niyet zemininde gerçekleşmiştir. Önümüzdeki süreçte mevcut ve ileride olası sorunların hızla giderilebilmesi için iletişimin devam etmesi konusunda görüş birliğine varılmıştır" dedi.

Şikayete konu olan sahte hesapların kapatılması için Twitter tarafından Türkçe bir abone şikayet formu oluşturulduğunu vurgulayan Elvan, görüşmelerde konulara yaklaşımda ortak bir zeminde buluşulduğunu söyledi.

Bakan Elvan, mahkeme kararına konu olan zararlı içeriklerin Twitter tarafından buzlanarak verileceğini belirtti. Açıklamasında Twitter'ın Türkiye'de ofis açması konusuna da değinene Elvan, "Toplantıda özellikle kişisel hakların korunması ve mağduriyet yaşanan durumlarda acil müdahale içeren “süper etiketleme “ yetkisinin TİB'e verilmesi ve daha sık koordinasyon sağlanması için Türkiye'de bir irtibat ofisi açılması konusu dile getirilmiş, Twitter yetkilileri ise bu hususlara hemen karar veremeyeceklerini, merkez ofislerinde yapacakları değerlendirmelerden sonra tekrar biraya gelebileceklerini beyan etmişlerdir" ifadelerini kullandı.