Bakan Elvan: www'den çıkar ttt'yi kurarız

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, sosyal medya konusunda uluslararası kuralların oluşmaması halinde, Türkiye’nin kendi alan adresini oluşturmayı değerlendirebileceğini söyledi.

TBMM'de gazetecilerle konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Twitter yönetimiyle yapılan görüşmelerin ardından gündeme gelen tartışmalarla ilgili bilgi verdi. Radikal'den Nuray Babacan'ın haberine göre, Bakan Elvan şunları söyledi:

“Sosyal medyanın denetimsizliğini gidermek için uluslararası bir ortak konvansiyon oluşturulması durumunda, sorunlar da çözülecektir. Sosyal medyanın kaynak adresi sadece ABD şirketleri. Dolasıyla, Almanya ve Fransa’nın başını çektiği AB ülkelerinin de bundan kaynaklı sorunları var. Bu ülkelerin ABD ile sıkı görüşmeleri var. BM ilkeleri gibi sosyal medyanın da tek bir uluslararası kural metni olması gerekir. Aksi durumda, ülkeler daha güvenli olmaları nedeniyle kendi alan adreslerini oluşturabilirler. Bu uzun süreden beri tartışılıyor. ‘www yerine ‘ttt gibi bir sistem kurulur. Türkiye ve diğer ülkeler kendi alan sistemlerini kurabilir. Bu ülkelerin internet sistemlerini birbirinden koparır. Ülkelerin birbirlerinin sistemlerine ulaşmaları zorlaşır. Bu tartışmalı bir konu.”