Bakan davanın sonucuna üzülmüş

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, yolsuzlukla yargılanan Deniz Feneri yetkililerinin Almanya'da görülen davada suçlu bulunmasını "sevinilecek bir şey değil" sözleriyle değerlendirdi.

soL (HABER MERKEZİ) Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Almanya'da sonuçlanan Deniz Feneri davasıyla ilgili olarak, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının suç işlemesi ve bunun sonucunda yargılanarak hüküm giymeleri sevinilecek bir şey değil. Özellikle bunun yurtdışında işlenmiş olması ve yurt dışında hüküm giymiş olması çok daha üzüntü vericidir" dedi.

Şahin, bakanlığına Deniz Feneri davası ya da başka bir dava ile ilgili olarak hukuki yardım talebi geldiğinde üzerlerine düşeni yapacaklarını da söyledi. Diğer yandan Şahin, gazetecilerin yönelttiği bir soru üzerine ne kendisinin ne de bakanlığının davanın tarafı olmadığını iddia etti.

"Bakanlığa gelen soruşturma talebi yok"

Bakan Şahin, "Alman makamlarından size bir talip geldi mi? Siz kendiliğinizden bir araştırma soruşturma yönüne gidebilir misiniz" şeklindeki soruyu da, "Benim bakanlığıma bu konuda herhangi bir talep gelmedi. Ancak Türkiye ayağıyla ilgili olduğu iddiasıyla basın yayın organlarında yer alan bazı haberler nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının bir soruşturma açtığını duydum. Henüz ilgili arkadaşlar bana bir bilgi vermediler. Nitekim basın yayın organları da bunu haber haline getirmişti. Şu aşamada bir bilgi sahibi değilim bunun dışında da bir açıklama yapacak değilim" diye yanıtladı.

Almanya Büyükelçisi ile ne görüşüldü?
Hem kendisinin hem de Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Almanya'nın Ankara Büyükelçisiyle görüştüğü iddialarının tekrar sorulması üzerine de Bakan Şahin, Büyükelçiyle yapılan görüşmeyi doğrulayarak Büyükelçi'nin Antalya'da yargılanan bir Alman genciyle ilgili olarak kendisine geldiğini belirtti. Kendisinin de Almanya'daki davayı örnek gösterdiğini belirten Şahin, 'Bu konuda 'ne sizin bir şey yapmanız mümkün ne de benim Antalya'yla ilgili hâkimlere savcılara soruşturma yapanlara bir tavsiye yapmam mümkün' anlamında aramızda bir konuşma geçti. Bu zabıtlarda da vardır. Ama ne o ne ben hâkimlere, savcılara müdahale edemem" dedi.