Bakan Bayraktar tehdit etti: 'Bu işin üstüne sonra gideceğiz'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ankara’daki basın yayın temsilcileriyle bir araya geldiği iftarda Gezi protestoları ile ilgili soruları yanıtlarken yurttaşları tehdit etti: "Bu işin sonra üstüne gideceğiz" dedi.

Gazetecilerle bir araya gelen Bakan Bayraktar Gezi protestoları ile ilgili şöyle konuştu:

"Bu işin üzerine gideceğiz"
Tencere işinde vatandaşlara “şikayet edin” diyoruz. Şikayet üzerine birkaç yere ikazda bulunduk, ama bu siyasi bir olay olduğu için, böyle üzerine gitmek çok daha büyük tepki yapar. Tencere tavanın gürültüsünden daha büyük gürültü çıkarır diye bu işin şimdilik üzerine gitmiyoruz. Ama ileride bu işin üzerine gideceğiz.

"Çevre değil, çevirme hareketi"
Çevre hareketi olmadığı için benim uhdemde değil. Çevre değil, çevirme hareketiydi o. Çevrecilik çok popüler bir konu, çok nazik, çok geçerli bir konu olduğu için orada o kapıdan girmeyi uygun gördüler. O kapıdan girebilme imkanı doğdu orada. O imkanı çok iyi kullandılar. Onu istismar ettiler.

"Öyle milleti rahatsız etmek yok"
Gürültü konusunda ciddi adımlarımız var. Boğaz’da sabaha kadar eğlence yapanlara , Bodrum’da eğlence yapanlara çok ciddi cezalar veriyoruz. Öyle milleti rahatsız etmek yok. Eğleniyorsan kendin eğlen. Senin eğlencen başkasının uykusunu bozuyorsa, başkasının çocuğunu uyutmuyorsa, başkasının ders çalışmasına mani oluyorsa, o zaman cezayı keserim.

"Bizi parlatın"
Siyaseten hepimizin aynı kafadan olmasının imkanı yok. Şart da değil. Hepimizin birbirini sevmesi de gerekmiyor. Ama adaletli olmak mecburiyetimiz var. Hoşgörü göstermek mecburiyetimiz var. Ben kendi hükümetim için söylüyorum ama özelde de kendim için söylüyorum. Allah Rızası için bizi destekleyin. Bizi parlatın ve hizmet yapalım. Destek olmadan olmuyor.