Bahçelievler Katliamı faillerinden Osman Engin yakalandı

Bahçelievler Katliamı ve Cevat Yurdakul cinayeti faillerinden Osman Engin polis tarafından yakalandı. Engin Adliye’ye götürülürken gazetecilerin sorduğu “pişman mısınız” sorusuna “Pişman değilim, vatan ve millet için yaptım” cevabını verdi.

Bahçelievler Katliamı ve eski Adana Emniyet Müdürü Cevat Yurdakul cinayetlerin faillerinden olan ülkücü faşist Osman Engin Adana'nın Seyhan İlçesi'nde polis tarafından yakalandı.

Karıştığı cinayetler nedeniyle Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Engin, 11 kez idam ve 203 yıl hapis cezasına çarptırılmış, ancak yaptığı itirazlar sonucunda toplam cezası 36 yıla düşürülmüştü. 2010’da cezası Yargıtay tarafından onanan Engin'in Adana'da saklandığı belirlenmişti.

Adana Ülkücü Gençlik Derneği kurucu üyeleri arasında bulunan Engin, Adliye’ye götürülürken gazetecilerin “pişman mısınız” sorusuna “Pişman değilim, vatan ve millet için yaptım. O zaman ona inanıyordum. Ama şimdi olsa yine aynı şeyi yaparım. Ben vatan ve millet için yaptım. Şimdi de PKK ile savaşırım” şeklinde yanıt verdi.

(soL - Haber Merkezi)