Bahçeli ve Baykal köşke çıktı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, MHP Genel Başkanı Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile görüştü.

soL (HABER MERKEZİ) Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile Çankaya köşkünde bir araya geldi.

Saat 15:00'da Bahçeli'yi kabul eden Gül, ardından saat 18:00'da Baykal ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Gül iki liderle yaptığı görüşmeleri "sıcak ve yararlı" olarak nitelendirdi. Gül'ün gündeminde yeni kabinenin ve Anayasa değişikliğinin olduğu öğrenildi.

Baykal'ın görüşmede Cumhurbaşkanı'na "Türkiye'nin bugün gündemi Anayasa değişikliği değil, ekonomik kriz, yolsuzluk ve terördür. Türkiye önce bu konuların üzerine eğilmeli, bunları çözmeli. Anayasa değişikliğini bu hükümet yapamaz. Bu hükümetin kapsamlı bir Anayasa değişikliği yapacak durumu yoktur. Son seçim sonuçları milletin bu hükümete olan güveninin azaldığını göstermiştir. CHP olarak biz böyle bir değişikliğe taraftar değiliz, destek de vermeyeceğiz" dediği öğrenildi.

Baykal, Köşk'ten ayrılırken, görüşme ile ilgili kısa bir açıklama yaptı. "Bu görüşmenin dört temel konu etrafında bir değerlendirme fırsatı yarattığını söyleyebilirim" diyen Baykal, anayasa değişikliği, Türkiye-Ermenistan sınırının açılması, Türkiye-Ermenistan-Azerbaycan ilişkileri ve terör konusunun ele alındığını bildirdi.

Gül de Baykal'a, Türkiye ile Ermenistan arasında yapılan görüşmelere ilişkin bilgi verdi. Baykal ise Gül'e Ermenistan ile yakınlaşmaya tepki gösteren Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'i ziyaret ederek "gönül alınması" önerisini tekrarladı. Azerbaycan'ın gelecekte Kafkasya'nın yıldızı olacağı yönündeki görüşünü de Gül'e aktaran Baykal'ın, Ermenistan sınır kapısının açılması halinde bunun Türk dış politikasında büyük bir kırılma yaratacağını söylediği öğrenildi.

Bahçeli'nin de Anayasa değişikliğine olumlu yaklaştığı ancak "yeni bir anayasa hazırlanması" konusunda çekincelerini dile getirdiği belirtiliyor.

Gül'ün yarın DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk'ü kabul etmesi bekleniyor.