Bahçeli: Olağanüstü kongre yok!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın'ın "olağanüstü kongre" talebine "makul bir izahı yok" cevabı verdi.

soL (HABER MERKEZİ) MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olağan büyük kurultay süreci kendi takviminde ilerlerken eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın tarafından talep edilen olağanüstü kongrenin makul bir izahı olmadığını söyledi. Bahçeli, MHP'nin 9. Olağan Büyük Kurultay 2009 yılının sonbaharında gerçekleşeceğini söyledi.

Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada, eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın'ın olağanüstü kurultay talebini değerlendirdi.

Parti içi demokratik sürecin, olağan siyasal takvime uygun şekilde ilerlediğini, partisinin ilçe ve il kongrelerinin devam ettiğini anlatan Bahçeli şöyle devam etti:
"Mensuplarımız hiçbir telkin ve tasalluta fırsat vermeyen hür iradeleri ile yörelerinde yöneticilerimizi belirlemektedirler. Yaklaşık altı ay sonra 'Olağan Büyük Kurultay'la sonuçlanacak bu süreç kendi akışında ilerlerken Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezine hukuki vasıtalarla ulaştırılmış bulunan bir yazı ile 'Olağanüstü Kongre' talep edilmiştir. Demokratik bir hakkın kullanılması olarak değerlendirdiğimiz bu başvurunun şekli, usulü ve esası hakkında incelemeler başlatılmış olup sonuçlarından kamuoyu ve partililerimiz ayrıca bilgilendirilecektir."