"Baha Okar'a özgürlük! Türkiye'ye özgürlük!"

'Devrimci Karargâh Örgütü ile ilişkili olduğu' iddiasıyla tutuklanan Bilim ve Gelecek dergisi idare müdürü ve editörü Baha Okar'ın serbest bırakılması için imza kampanyası başlatıldı. Bilim ve Gelecek dergisi herkesi Baha Okar'a destek olmaya çağırıyor.

Baha Okar'ın serbest bırakılması için Bilim ve Gelecek dergisi imza kampanyası başlattı. www.bahaokaraozgurluk.com adresinden ulaşabileceğiniz imza metninde şu ifadelere yer verildi:

"Bilim ve Gelecek dergisinin idare müdürü ve editörü Baha Okar, uydurma ve düzmece iddialarla açılan 'Devrimci Karargâh' davasına dahil edilerek tutuklandı. Baha Okar, ülkemizin bilim ve yayıncılık camiasının tanıdığı, olumlu insani nitelikleriyle sevilen bir şahsiyet. Yeri yurdu, yaptığı ettiği, yazdığı çizdiği ortada olan bir kişi.

Gerek bu dava, gerekse Baha Okar’ın tutuklanması, ülkemizin AKP marifetiyle nasıl bir 'korku imparatorluğu'na dönüştürüldüğünün bariz örneklerinden biridir. İnsanlar, telefonda görüşmekten, sokakta selam vermekten, oturup çay içmekten korkar oldu. Bütün bunlar kanıtmış gibi sunulup insanların hayatlarına müdahale ediliyor ve aylarca-yıllarca içerde tutuluyorlar. Bu uygulamalarla toplumun öncüleri sindirilmeye, genel bir yılgınlık havası yaratılmaya çalışılıyor.

Biz, bu faşizan uygulamaları protesto ediyor ve bu gidişata dur diyoruz.

Bilim ve Gelecek dergisi çalışanı Baha Okar ve bu uydurma davanın diğer tutukluları derhal serbest bırakılmalıdır.

Baha Okar’a özgürlük! Türkiye’ye özgürlük!

Kampanyaya katıl!"

(soL - Haber Merkezi)