Bağış: Wikileaks, seçim öncesi fitne

Bağış, Wikileaks'la ilgili sorular üzerine ''Bana tutup da 'Bilmem neredeki kriptodaki bilgide şöyle diyor, siz böyle demiştiniz' diye sormanızı ben abesle iştigal olarak kabul ederim'' dedi.

Avrupa Parlamentosunda, İstanbul'a ''2012 Avrupa Spor Başkenti'' sertifikasının verildiği resmi törene katılan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, ''Wikileaks'in yayımladığı ABD Dışişleri Bakanlığı yazışmalarında 'Türkiye'nin AB'ye üyeliği zor' deniyor. Oysa siz AB İlerleme Raporunun yayınlanması üzerine 'Burnuma Türkiye'nin AB üyeliğinin kokuları geliyor' demiştiniz, hangisi doğru?'' şeklindeki sorusu üzerine sinirlenen Bağış soruyu 'abesle iştigal olarak kabul ettiğini' söyledi.

Bağış, ''Ben, 'Burnuma Türkiye'nin AB üyeliğinin kokusu geliyor' sözünü, İlerleme Raporunu değerlendirirken söylemiştim. AB, 9 Kasımda 13. İlerleme Raporunu yayınladı. Geçmişte yayınlanan raporlarda maalesef Türkiye'deki faili meçhul cinayetlerin listesi, işkence gören aydınların, gazetecilerin, siyasilerin listesi, fikirlerinden dolayı gözaltına alınan fikir adamlarının, aydın ve gazetecilerin listesi yayınlanıyordu. Artık ilerleme raporlarında 33 faslın 33'ünde de ilerleme kaydedildiği yazıyor. 20 faslın 12'sine siyaseten elimizi dahi süremezken, 33 faslın 33'ünde ilerleme kaydettiğimizi komisyon ilan ediyorsa, demek ki burada önemli bir gelişme vardır. Daha dün Türkiye'nin AB sürecine en endişeli yaklaşan ülkenin, Almanya'nın Cumhurbaşkanı, 'Türkiye'nin AB üyeliği Avrupa'nın çıkarınadır' diye açıklama yapmışken, Fransa Devlet Başkanı Türkiye'ye yapacağı seyahatin hazırlıklarını gerçekleştirirken, AB üyesi birçok ülke, 13 faslın açılışında oy birliği sağlarken, siz bana falan bir web sayfasının falan sitesindeki filan bir uydurma bilginin daha gerçekçi olduğunu herhalde soracak değilsiniz" ifadelerini kullandı.

"Seçimlerden önce olur..."
Sürekli fitneyle karşılaştıklarını belirten Bağış, "Arkadaşlar bugüne kadar bu ülkede biz çok fitne çabasıyla karşı karşıya kaldık. Biz partimizin kapatma sürecinde de buna benzer çabalarla karşı karşıya kaldık. Her seçimden önce de buna benzer çabalarla karşı karşıya kaldık. Genel Başkanımızı siyaseten yasaklamaya kalktıkları dönemde de buna benzer çabalarla karşı karşıya kaldık" dedi.
(soL-Haber Merkezi)