Bağış gafını savundu

Devlet Bakanı Egemen Bağış, dün Beşiktaş çarşısında “Vatandaşın biri” sözünün esnaf tarafından “Vatandaşın biri değil Cumhurbaşkanı” olarak düzeltilmesi olayının ardından, saygısızlık yapmak istemediğini söyledi, fakat bu sözün saygısızlık olmadığını savundu.

soL (HABER MERKEZİ) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, dün Beşiktaş Çarşısı'nı gezerken "Hatırlar mısınız bir zaman vatandaşın biri anayasa fırlatmıştı" demiş, esnaflardan birisi de AKP Milletvekili'nin sözünü "Vatandaşın biri değil Cumhurbaşkanı" diyerek düzeltmişti. Bağış, bu gerginlikle ilgili açıklamada bulundu.

Bağış, olayla ilgili olarak "Benim Cumhurbaşkanımıza saygısızlık yapmak düşüncem olmamıştır. Kaldı ki 'adamın biri' kelimesini de ben saygısızlık görmüyorum. Orada önemli olan Türkiye'de çok basit bir olayda bile ekonominin ne kadar kırılgan olduğunu anlatmaktı. Hiçbir Cumhurbaşkanına saygısızlık yapmak gibi bir niyetim olmamıştır, olamaz da... Yapıma aykırı zaten" dedi.

Ekonominin durumundan övündüğünü söyleyen Bağış, "CHP medyası" olarak nitelendirdiği medyayı suçlayarak, "Partimin iktidarında Türkiye ekonomisinin geldiği durumu övünerek anlatmak durumundayım. Bu çorbada tuzu olan birisi olarak ben, partimin, başbakanımın, hükümetimin elde etiği bu başarıyı övünerek anlatacağım. Bundan birileri rahatsız oluyor diye anlatmamazlık edemem. Ama benim balıkçı kardeşimle aramda böyle bir polemik geçmiş falan değil. Bunu tipik CHP medyasının her zamanki yaklaşımı çerçevesinde ortaya koyduğu bir tavır var, onu yeniden gördük. Bunları çok da fazla önemsemiyoruz" diye konuştu.