Aydın'da ‘Pis Aleviler sizi istemiyoruz’ notu

Aydın’da alevi ailelerin yaşadığı bir apartmana “Pis Aleviler, sizi mahallemizde istemiyoruz” yazılı bir not bırakıldı. Didim'de Mayıs ayında iki Alevi ailenin kapılarına yazılan "Alevilere ölüm" ve "Alevileri yakın" notlarının sahipleri ise hala bulunamadı.

DHA’nın haberine göre, cumartesi günü Aydın’da Cumhuriyet Mahallesi, 1110 Sokak’ta bulunan Alevi ailelerin yaşadığı üç katlı apartmanın birinci katındaki dairenin kapısına “'Pis Aleviler sizi mahallemizde istemiyoruz. Çocuklarımıza kötü örnek oluyorsunuz” yazılı bir not bırakıldı.

Notu gören Malatyalı aile ile apartmanın diğer sakinleri polise şikâyette bulundu. Polisin, nottaki el yazısına sahip olan kişinin yakalanması için çalışma başlattığı bildiriliyor.

Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem Evi Derneği Yönetim Kurulu üyesi Hasan Dikçe, olayı kınayıp, “Didim gibi farklı kültürlerin bir arada yaşadığı bir ilçede bu tür şeylerin yaşanmasından üzüntü duyuyoruz. İlçemizde geçen 5 Mayıs’ta da Alevi ailelerin yaşadığı iki evin kapısı boyayla işaretlenip, “Alevilere ölüm” ve “Alevileri yakın” yazılı tehdit içerikli mesajlar yazılmıştı. Bu olayında fail ve failleri henüz yakalanmadı. Bunu yapanların yanına kar kalması benzer olayların yaşanmasına neden oluyor. İlçemizdeki huzur ortamına gölge düşüren bu kişilerin bir an önce bulunup, adalete teslim edilmesini istiyoruz” diye konuştu.


5 Mayıs’ta Alevi ailelerin kapısına boyayla yazılan tehditlerin failleri hala bulunamadı.