Ayazağa'da Kürt işçilere önce faşistler sonra polis saldırdı!

İstanbul Şişli Ayazağa'da bir inşaatta çalışan Kürt işçilere bölgedeki ülkücüler tarafından linç girişiminde bulunuldu. Polisin Atatürk Caddesi'ni barikat kurarak kapatan faşist gruba değil, işçilere saldırdığı belirtliyor.

Güncelleme 02:44

Twitter'dan olay yerini aktaran Onur Koçyiğit, Ayazağa'da elektriklerin kesildiği, işçilerin şantiye jenaratörünü çalıştırdığını ancak polisin işçileri jeneratörü kapatmak için zorladığını belirtiyor. Yine Koçyiğit, polisle ülkücü grup arasında pazarlık yapıldığını yazdı.


Güncelleme 02:40

Ekşi Sözlük'ten "taksimin delisi cenk" rumuzlu yazar, olayların gelişimini şöyle anlattı:

"yaklaşık saat gece 12 sularında ayazağa stadı'nın orada toplanan yaklaşık 200 kişilik grup hızı bir şekilde tekbirler ve bağırışlarla işçilerin kaldığı barakaların yönüne doğru ilerledi. işçiler zannedersem uykudaydı çünkü tepki vermeleri biraz zaman aldı. ayazağa'lı grup işçilerin bulunduğu barakalara 150 metre kadar yaklaşınca, işçiler bir anda barakalarından fırlayıp ayazağa'lıların üzerine doğru koştu. bu sırada ayazağa'lı grup geri kaçtı ve iki tarafın arasında 500 metre bir mesafe oldu. o sırada seri bir şekilde işçilerin barakaları taş yağmuruna tutuldu ve işçiler de buna aynı şekilde karşılık verdi. olay yerine gelen 8-9 polis arabası ilk başta aralarına girdi fakat sonra çok güzel bir şekilde kenara çekilip olayları izledi. durum böyle devam ederken polisler 10-12 araba oldu, bu da daha fazla seyirci demek tabii. en sonunda akrep gelip ayazağa'lı grubu biraz dağıttı. yeterli olamadı ki 2 dakika sonra olaylar tekrar başladı, toplu bir şekilde barakalar yönüne doğru saldırı başladı. iki taraf da birbirine atmadığı şeyi bırakmadı. daha sonra çevik kuvvet geldi ve ayazağa'lı grubu biraz iterek tampon bölge oluşturdu. tabii bu oluşturdukları ''inanılmaz barikat'' 5dk falan sürdü, ayazağa'lılar kolaylıkla aşıp tekrar saldırıya geçti. geri püskürtülünce de biraz dağıldılar. ancak 5 dakika sonra inanılmaz çoğaldılar, lastikleri ve çöpleri yakıp ateşten barikat yaptılar. 10 dakika sonra çevik kuvvet ateşi söndürdü ve tekrar barikat kurdu. aynı zamanda işçilerin tarafına da bir barikat kuruldu. ayazağa tarafındaki barikat gittikçe işçilerin tarafına doğru itilmeye başlandı ve polis neredeyse bu duruma hiç karşı koy(a)madı. bu sırada işçilerin tarafındaki polisler kendilerinin barakalarına geçmesini istedi. işçiler duruma direnince de bir arbede başladı. bunun sonucunda da gaz/sis bombası attılar. hal böyle olunca bu sefer de işçiler ve polis arasında çatışma çıktı, işçiler taş yağdırdılar. bunlar olurken diğer tarafta ayazağa'lılar çok güçlü bir şekilde alkış tuttular bu duruma.daha sonra olay yerine 2 adet panzer geldi ve tampon bölgede durdu. daha sonra sanırım ikna çalışmaları ile ayazağa'lı grup gittikçe dağılmaya başladı. bunu gören işçiler de yavaş yavaş kendi yerlerine geri döndüler ve olaylar şu anda yatıştı."


Güncelleme 01:56

Faşist gruptan bazıları yaşananları Twitter'dan küfür ve hakaretler eşliğinde duyuruyor. Onlardan bir tanesini, durumu anlatması açısından okurlarımızdan özür dileyerek yayınlıyoruz:


Güncelleme 01:37

Polisin saldırgan faşist gruba değil de işçilere gaz bombalarıyla saldırdığı belirtiliyor. İşçilerle polis arasında çatışma çıkmış durumda. Silah seslerinin de geldiği iddia ediliyor.


İstanbul Şişli Ayazağa'da, Zorlu Holding'e bağlı bir şantiyede çalışan Kürt işçilere yönelik faşist bir saldırı gerçekleştirildi.

Saldırının gerekçesi hakkında çeşitli iddialar ortaya atıldı. Habertürk gazetesi "parkta oturan kızlara laf atma" nedeniyle ülkücülerin toplandığını iddia ederken, Twitter'da Kürt işçilerin oruç tutmamaları nedeniyle linç girişimine maruz kaldıkları yönünde haberler geliyor. Bu konuda doğrulanmış bir bilgi henüz bulunmuyor.

Atatürk Caddesi'ne barikat kurarak yolu trafiğe kapatan ülkücülere polisin uzun süre müdahale etmediği, ettiği zaman da gaz bombası atarak çekildiği iddia ediliyor.

Faşist grubun cadde üzerinde beklediği ve tekbir getirdiği belirtiliyor.

Ayrıntıları aktarmaya devam edeceğiz...

(soL - Haber Merkezi)