Avcı, Ruşen Çakır'ı aradı: Kesinlikle ifade vermeyeceğim

İstanbul uçağına bindirilirken Ruşen Çakır'ı arayan Hanefi Avcı, Devrimci Karargah gibi bir örgütle ilişkisi olmadığını söyleyerek, "Ben bu ifadeyi zorla verirdim, asla gitmezdim ve şimdi de götürüyorlar beni. Kesinlikle ifade vermeyeceğim. Avukat bile tutmayacağım" dedi.

Hanefi Avcı, İstanbul uçağına bindirilirken gazeteci Ruşen Çakır'ı telefonla aradı. Ruşen Çakır, hayli sinirli ve tedirgin bir ses tonuyla konuştuğunu söylediği Hanefi Avcı ile görüşmesini şöyle anlattı:

"Hanefi Avcı’nın kendisi aradı, saat yanılmıyorsam 12.15’ti. Ben tabi ki önce kendisinin yayına bağlanmasını istedim gazeteci refleksiyle. Kendisi bunun doğru olmayacağını söyledi. Tedirgindi, sinirliydi ve bu sesine de yansıyordu.

'Avukat bile tutmayacağım'

Çok net konuşuyor, zaten bunu bekliyormuş ve bazı meslektaşlarımıza e-mail yoluyla duyurmuş. Bana telefanda ‘Bu yapılan tamamen hukuk dışıdır, benim Devrimci Karargah gibi bir örgütle ilişkim yoktur ve zaten olmasını da kimse düşünemez. Ben bu ifadeyi zorla verirdim, asla gitmezdim ve şimdi de götürüyorlar beni. Kesinlikle ifade vermeyeceğim. Avukat bile tutmayacağım’ dedi.

Bunun tamamen kendisine yönelik bir komplo olduğunu, bu tür şeylerin başına gelebileceğini taa kitap yazdığında bildiğini ve bu yüzden de şaşırmadığını aktardı. Kesinlikle pes etmeyeceğini vurguladı. ‘Her türlü gücü kullanıyorlar beni engellemek için. Sonuna kadar mücadelemi sürdüreceğim’ diye konuştu.

Basın toplantısında Devrimci Karargah'ı anlatacaktı

Yapacağı basın toplantısında neler diyeceğini sorduğumda ‘Yine aynı konuyu, Devrimci Karargah Örgütü operasyonunu anlatacaktım’ dedi.

Kendisine kitapta yer verdiği TSK, polis, istihbarat veya adalet mekanizmasındaki ‘imam’ların isimlerini açıklayıp açıklamayacağını sorduğumda ise ‘Hayır o isimleri sadece ilgililere söylüyorum, basın toplantısında sadece komployu anlatacaktım’ ifadelerini kullandı.

Suçladığı insanları çok iyi tanıyor, onu suçlayan insanlar da onu çok iyi tanıyor. Hanefi Avcı kitabı yazıncaya kadar polis teşkilatı içindeki en efsanevi birkaç isimden biriydi. Kendisi milliyetçi-muhafazakar görüşe sahiptir ve emniyet de genelde bu akımdan oluşturulduğu için hayli popülerdir. Hanefi Avcı gibi bir polis şefinin yine polis tarafından alınıyor olması emniyette bir travma yaratmıştır. Kendisinin peşine düşen birçok kişiyi bizzat yetiştirmiştir bir polistir Avcı. Evinin aranması ise itibarsızlaştırma operasyonudur. Bu tür polis sorgulamaları ve soruşturmalarının kitabını yazmış bir kişidir. Bir sinir harbi sürüyor diyebiliriz. Hanefi Avcı emniyette sahipsiz değil, çoğu kızakta da olsa. Olay daha yeni başlıyor, öyle gözüküyor.”