Atkını al da gel

Seçim mitingleri için il il gezen Erdoğan, gittiği her ilin futbol takımının atkısını takıyor. Bazen, günde birkaç farklı atkı takmak zorunda kalan Erdoğan, yerel seçimlerde futbolu kullanmayı ihmal etmiyor.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Erdoğan, gittiği her ilin futbol takımının atkısını takıyor. Halkın tüm değerlerini sahiplendiklerini sık sık dile getiren Erdoğan, bunu göstermek isterken kameralara ilginç kareler veriyor. Aynı gün içinde birden çok ilin futbol takımının atkısını boynuna asan ve kalabalıkları selamlamak için kullanan Erdoğan, futbolu da seçimlerde prim yapacak şekilde kullanmayı ihmal etmiyor.

"Bizim takım en iyisine layık"
Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, dün Mersin'de, Mersin İdmanyurdu'nu ziyaret etti. "Mersin İdmanyurdu gibi köklü bir takımın", TFF 2. Lig Yükselme Grubu'nda olmasını hazmedemediğini söyleyen Tüzmen, "Olimpiyat şampiyonu yetiştirmiş Mersin'in takımı Mersin İdmanyurdu'nun TFF 2. Lig Yükselme Grubu'nda mücadele etmesini hazmedemiyorum. İnanıyorum ki kırmızı-lacivertli ekip önce 1. Lig'e, ardından da Süper Lig'e yükselecektir" dedi.

Risk almanın öneminden bahseden Tüzmen, "Mersin İdmanyurdu'nu kendimize örnek alarak, kemer altı vuruş yapmadan, centilmence, sportmence belediye başkanlığı seçimleri yarışlarını sürdürerek, 'iyi oynayan kazansın' diyoruz" dedi.

Dün, AKP Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk de Atatürk Stadyumu'nda Elazığsporlu futbolcuları ziyaret etti. Öztürk, bunu parti il merkezinden yapılan bir yazılı açıklamayla duyurdu. Açıklamada, Öztürk ile merkez ilçe başkanı Faruk Tunç, il gençlik kolları başkanı Arif Sıddık Barata ve gençlik kollarından bir grubun, Atatürk Stadyumu'nda Elazığsporlu futbolcuları ziyaret ettiği ve baklava ikramında bulunduğu belirtildi.

Trabzon'da atkı kavgası
AKP Trabzon Belediye Başkan adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun, Erdoğan tarafından adaylığının açıklandığı törende ve Ankara'dan Trabzon'a gelişinde Trabzonspor atkısı takması tartışmalara neden olmuştu. CHP Trabzon İl Başkanı Necip Yıldız, Trabzonspor'a üye bile olmayan Gümrükçüoğlu'nun kulübü siyasete alet etmesini eleştirirken, Gümrükçüoğlu, bir insanın üye olup olmadığını tartışmaya açmanın "statükoculuğun tezahürü" olduğunu söylemişti. AKPli'ler, Baykal'ın da Trabzon'a gelişinde Trabzonspor atkısı taktığını hatırlatmışlardı.

"Bizimkini takmadı"
Aday tanıtımlarından illerdeki seçim mitinglerine kadar birçok yerde futbol takımlarının atkısını kullanan Erdoğan'ın samimiyetsiz tavrı, kimi taraftarlar tarafından eleştirilirken, kimileri için "gurur meselesi" oldu.

Gittiği her ilde yaptığının aksine, Kocaelispor'un atkısını takmayan Erdoğan, bazı Kocaelililer tarafından eleştirildi. Erdoğan, haberizmit.com'da yayınlanan bir yazıda, "haberizmit.com olarak soruyoruz: Kocaelispor bu kadar korkutucu mu? Kocaelispor neden AKP tarafından sevilmiyor ve istenilmiyor? Kocaelispor AKP tarafından neden sahiplenilmiyor? Kocaelispor bu yıl küme düşerse sorumlusu kim olacak? Kocaelispor atkısı neden takılmadı?" sözleriyle eleştirildi.

Ankara seçimlerinde futbol
Futbolun oya tahvil edildiği bir başka il de Ankara. Ankara'da Gökçek ile Karayalçın arasında fubol takımları konusunda da bir tartışma yaşanıyor. Karayalçın tüm takımlara eşit kaynak sağlanması gerektiğini söylerken, Gökçek, Ankaragücü ile Ankaraspor'u birleştirmek istiyor. Her iki adayın da ortak seçim vaadi ise Ankaraspor'u kuruluşunun 100. yılında şampiyon yapmak.

AKP dışında atkıyı etkin kullananlar arasında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da yer alıyor. Baykal'ın gittiği her mitingde boynundaki değişik atkılar gözden kaçmıyor.