Ateistler Derneği'nden linç kampanyasına karşı açıklama

Twitter’da Kuran’a ayak basılan bir fotoğraf paylaşan “kedibiti” rumuzlu kullanıcı hakkında linç kampanyası başlatılmasının ardından Ateistler Derneği bir basın açıklaması yayımladı.

Twitter’da Kuran’a ayak basılan bir fotoğraf paylaşan “kedibiti” rumuzlu kullanıcı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “yoğun uğraşları” sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Genç kadın hakkında linç kampanyası başlatılmasının ardından Ateistler Derneği bir basın açıklaması yayımladı.

Ateistler Derneği, kamuoyuna önemle duyurur:
Medyada İ. Melih Gökçek'in, Twitter’da Kuran’a ayak basılan bir fotoğraf üzerinden, kullanıcıyı "yakalattığı" için zafer ilan ettiğini görüyoruz. Ülkemizdeki duyarlı yurttaşları bu konuda dikkatli olmaya çağırıyoruz.

Yargının vereceği kararın takipçisi olacağız. Davada yargılanan insanın can güvenliği için kimlik bilgilerinin afişe edilmemesi gerektiğini ve aksi yöndeki girişimlerin de suç olduğunu hatırlatıyoruz.

Ancak, konunun siyasi şova dönüşmesine ayrıca dikkat çekmek istiyoruz. Fotoğrafa yer verdiği belirtilen 'Kedibiti' isimli kullanıcıya açılan davada, Gökçek'in yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in müdahil olması, siyasi çıkarların gözetildiği iddialarını doğruluyor. Halbuki, devleti üst düzey makamlarda temsil eden isimlerin bu davada gösterdikleri "çabayı", Sivas Katliamı davası ve ülkemizdeki IŞİD örgütlenmeleri iddiaları için göstermemiş olması kaygı vericidir.

Görüyoruz ki Türkiye'de gericilik tırmandırılırken, yükselen aydınlanmacı duyarlılık tehdit edilmektedir. Toplumu din üzerinden kutuplaştıran ve insan hayatını tehlikeye sokan bu siyasi şova son verilmelidir.