Askerleri de Erdoğan kurtarmış

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Irak'ta başına çuval geçirilen Türk askerlerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kurtardığını iddia etti.

İZMİR (A.A.) AKP İzmir İl Başkanlığı'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Taha Aksoy ve ilçe belediye başkan adaylarıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını da yanıtladı.

Bağış, CHP Deniz Baykal'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Irak'ta Türk askerlerinin başına çuval geçirildiğinde neredesiniz?" diye sorduğunu anımsatarak, soruya şu şekilde yanıt verdi: "O askerlerimizin orada içerisine düştüğü durumdan sonra Başbakanımız dönemin ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney ile görüştüğünde, ki o gün ulusal tatil günüydü ve zorla buldurduk tatil yaptığı yerden... 4 Temmuz ABD'nin bağımsızlık günüydü, 'Bizim çocukları çabuk serbest bırakın' dedi. Cheney, 'Sayın Başbakan emin olun ki durumları çok iyi' dedi. Başbakanımız dedi ki 'Ben hapis yatmış biriyim. Gözaltında, hapiste olan kişinin durumunu bana anlatmayın bunu kabul edemem, çabuk o çocukları serbest bırakın' dedi ve onları Başbakanımız kurtardı.