Asıl sanık Sağlık Bakanlığı

Geçtiğimiz ay yenidoğan ünitesinde tedavi gören 42 bebeğin kısa bir zaman aralığında ölümüyle gündem olan hastanelerin bu durumu yeni değil. Yaklaşık iki buçuk yıl önce de Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi yenidoğan ünitesindeki 6 bebek peş peşe hayatını kaybetmişti.

soL (HABER MERKEZİ) 2006 yılı Haziran ayında peş peşe 6 bebeğin şüpheli ölümü üzerine, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ilgili bölümünde çalışanlar hakkında açılan soruşturmada yeni bir aşamaya gelindi. Soruşturma dosyası, yenidoğan ünitesinde görevli sağlık personelinin bebek ölümlerinde kusurları bulunması nedeniyle yargılanmalarına izin verilmesi için Kadıköy Kaymakamlığı'na gönderildi.

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 14 Haziran 2006 tarihinde iki gün içerisinde dört bebeğin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Daha sonraki dört gün içerisinde aynı hastanenin yine yenidoğan ünitesinde iki bebek daha yaşamını yitirmişti. Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Salih Yıldırım, ölen bebeklerden birinin babasının olayda hastanenin ihmali bulunduğunu öne sürerek şikayet etmesi üzerine açılan soruşturmayı tamamladı. Sağlık personelinin kusurlu bulunduğu ve ''taksirle birden fazla bebeğin ölümüne sebebiyet vermek'' suçlarından yargılanmaları gerektiğini bildirdi.

Kaymakamlık da dosyayı sağlık personelinin yargılanmaları için izin alınması amacıyla valiliğe gönderdi. Çalışanlar TCK'nın 85/2 maddesi uyarınca 3 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle ağır ceza mahkemesinde yargılanacak.