Aşıda domuz kanı var deyip çocuğuna aşı yaptırmadı!

İzmit'te Ahmet Ergün adlı bir kişi çocuklara yapılan aşılarda domuz kanı olduğunu iddia ederek çocuğuna aşı yaptırmadı.

İzmit'te bir doğalgaz firmasında yöneticilik yapan Ahmet Ergün adlı kişi aşılarda domuz kanı olduğunu iddia ederek çocuğuna aşı yaptırmadı. Bunun üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kocaeli İl Müdürlüğünün talebi üzerine Kocaeli Çocuk Mahkemesi tarafından koruyucu ve destekleyici tedbir kararı alındı.

DHA'nın haberine göre, Yenişehir Mahallesi'nde bir doğalgaz firmasında yöneticilik yaptığı öğrenilen Ahmet Ergün, 1.5 yaşındaki Mahmud Ergün adlı oğluna aşı yaptırmak istemedi. Sağlık Ocağından bir çok kez oğluna aşı yaptırması konusunda uyarı gelmesine rağmen aşı içeriğinde zararlı bazı maddeler olduğu gerekçesiyle bunu reddetti.

Bebeklere yapılan aşılar içerisinde domuz kanı, köpek böbreği, maymun böbrek hücreleri, köpek balığı karaciğer yağı gibi insan vücuduna zarar verecek maddeler olduğunu iddia eden Ahmet Ergün oğluna aşı yaptırmamakta ısrar etti.

Çocuk mahkemesinden karar
Ahmet Ergün'ün çocuğuna aşı yaptırmaması üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kocaeli İl Müdürlüğünün talebi üzerine Kocaeli Çocuk Mahkemesi tarafından koruyucu ve destekleyici tedbir kararı alındı.

Bu karar Çerçevesinde Çocuk Koruma Kanununa göre verilen koruyucu ve destekleyici tedbir kararlarının uygulanması hakkında yönetmeliğin 18/4-5 maddesi geregince görevli sosyal çalışma görevlilerince tedbir kararının uygulanması, tedbirden beklenen gayenin gerçekleşip gerçekleşmediği, uygulanan tedbirin çocuğun gelişimini hangi yönde etkilediği hususunda en geç üçer aylık sürelerle inceleme yapılmasına karar verildi.

"Sakarya Çocuk Mahkemesi'ne itiraz edeceğim"
İnternet üzerinden yaptığı inceleme sonucunda başta domuz kanı olmak üzere aşılarda bir çok zararlı maddeler olduğunu iddia eden Ahmet Ergün konuşmasına söyle devam etti:

"Ben aşıların içeriğini bilmiyorum. Sağlık bakanlığı sitesine girdim orada da aşıların içeriği hakkında herhangi bir bilgiye ulaşamadım. Yaptığı diğer incelemeler sonucunda bu aşıların çocuklara zarar vereceğine inanarak çocuğuma aşı yaptırmama kararı aldım. Fakat Kocaeli Çocuk Mahkemesi tarafından çocuğa aşı yaptırılıp yaptırılmamadığının incelenmesi kararı verildi. Ben ısrarla aşı yaptırmayarak karara karşı Sakarya Çocuk Mahkemesi'ne itiraz edeceğim. Ayrıca başta Sağlık Bakanlığı'na ve diğer yetkili kurumlara itiraz konusunda başvuruda bulunacağım" diye konuştu.