Arınç'tan generallere eleştiri

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç Ergenekon soruşturmasında tutuklanan generaller hakkında sert konuştu. Arınç söz konusu generallerin askerlikten başka herşeyi yaptıklarını söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) TBMM 22. Dönem Başkanı Bülent Arınç Ergenekon Davası kapsamındaki emekli orgenerallerin askerlikten başka her türlü işi yaptıklarını dile getirerek, "Allah'a çok şükrediyorum ki Türkiye bunların zamanında bir savaşa falan girmemiş, yoksa bunların savaşacak halleri yok" dedi.

Van ziyaretinde partililere hitaben konuşan Arınç, "Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü kimler dinamitlemiş, siyasi suikastların arkasında ne varmış. Türkiye'yi karıştıran güçler neyi hesaplamış görüyoruz. Emekli orgenerallerin ses kayıtları var. Aman Allah'ım neler konuşmuşlar, neler söylemişler. Allah'a çok şükrediyorum ki Türkiye bunların zamanında bir savaşa falan girmemiş yoksa bunların savaşacak halleri yok. Askerlikten başka her şeyi yapmışlar. Çünkü siyasetle uğraşmışlar, darbelerle uğraşmışlar memlekette kendi kafalarına göre uygun buldukları işleri yapmak için maalesef yasa dışı güçlerle bile iş yapmaktan çekinmemişler" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki çıkışına da değinen Arınç, "bazı monşerler"in İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'ten daha çok üzüldüğünü ve "sabahlara kadar ağladığını" savundu. Arınç, Başbakan'ın sadece Türkiye adına konuşmadığını da sözlerine ekledi.