"Arınç'ın sözleri hükümeti bağlamaz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan NTV'ye verdiği röportajda Kürt Sorunu ve Deniz Feneri davasıyla ilgili soruları yanıtladı. Erdoğan, Deniz Feneri tartışmaları ile ilgili Arınç'ın sözlerini "kendi kişisel değerlendirmesi" olarak değerlendirdi.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan NTV'de Murat Akgün'ün ekonomi, iç ve dış siyasi gündemle ilgili sorularını yanıtladı. Kürt sorunu ile ilgili değerlendirmelerini aktaran Erdoğan DTP'ye yüklenerek "Bölgeye en çok giden siyasi lider benim. Bu güne kadar attığımız adımları kararlıklıkla sürdüreceğiz. TRT-Şeş adımını attık. Sıkıntıları gideren bir iktidar işbaşında. Kürt kökenli vatandaşım benim kardeşim. DTP sorunların çözümü için neler yaptı, bunları sormak lazım? Muhalefet olarak parlamentoda bulunan DTP şunu yapmalı: İktidara nasıl yardımcı olurum? Bunu düşünmeli. Onlar günlerini eylemler üzerinden nemalanmakla geçiriyor. Huzursuzluk ortamını tahrik ediyorlar. 'Barış çiçeği' diyorlar. Molotofkokteyliyle barış çiçeği olur mu? Şehir halkını sindirme politikalarıyla barış olur mu?" dedi.

Ahmet Türk'le görüşmeyi göndemden düşürmediğini belirten Erdoğan "Biz kendimizi bu konuda görüşmeye hazırladığımız esnada şehit haberleri geldi. Gelin PKK örgütünü terör örgütünü ilan edin diyoruz. Tam tersine örgütün avukatlığına savundular. Bu işleri zorlaştırıyor. Taraflar silah bırakmalı deniyor. Böyle bir şey olmaz. DTP'den tek yanlı çağrı bekliyoruz" dedi.

Erdoğan bazen pişman oluyormuş
Sert sözlerinden pişman olduğu anlar olduğunu söyleyen Erdoğan kendisine yönelik eleştirilere şu şekilde cevap verdi: "Bulunduğum makam nedeniyle binlerce kişiyle muhatabım. Hedefteki insansınız. Tüm siyasi partiler size saldırıyor. Biraz da medya bu işi karıştırıyor. Benim üslubum sert olabilir. Herkesin üslubu yumuşak olacak diye bir şey yok. Ben sert olduğumu kabul etmiyorum. Arkadaşlarım beni iyi tanırlar. İnsanlar beni bu halimizle seçti. Muhtevada ülkenin değerleri savunuluyorsa bunu eleştirmeye kimsenin hakkı yok. Üslubumda sertlik olmuşsa bile hiçbir zaman asli karakterimin tezahürü değildir. Karikatürlerin de insaf çizgisi içinde olmasını isterim. Nükte taşıyanına eyvallah. Değerlere saldırı niteliği taşıyorsa eleştiririm."

"Arınç'ın görüşü hükümetin görüşü değildir"
Erdoğan Deniz Feneri ve RTÜK'le ilgili soruları "Zahid Bey'e yapılan eleştiriler veya hakkında söylenenler, benim partimle ilgili konular değildir. O konuyla ilgili partimi ilintili hale getirmek namertliktir. Benim partimin hiçbir zaman kasasına hiçbir yerden kayıtdışı para girmemiştir, girmez.Bülent Arınç'la ilgili çatlak oluşturmaya çalışılıyor. Bülent Arınç'ın kişisel kanaatidir ve hükümetin görüşü değildir. Bir ay sonra da zaten aday olmayacağını açıkça ortaya koydu, burada fırtınalar koparmaya gerek var mı? Alman mahkemeleri, Türkiye'den bir talepte bulundu. Hemen bir karar çıktı. Türk yargısı Almanya'dan talepte bulunuyor, Alman yargısı hala cevap vermedi. Yargının verdiği karara saygı duymalıyız" ifadeleriyle yanıtladı.