Arınç'ın öğütleri anlaşılamadı

Bülent Arınç Dişli'nin istifa ettiği AKP MYK toplantısında yolsuzlukla ilgili "öğütler" vererek "paradan ve kadından uzak durun" uyarısı yapmış.

soL (HABER MERKEZİ) Zaman Gazetesi'nin haberine göre toplantıda diğer AKP'lilere yolsuzluklar konusunda "öğütler" veren Arınç "Milletvekilleri kanunla açıkça yasaklanmamış olsa da şüpheli işlerden sakınmalı, uzak durmalıdır. Dindar olan kişi şüpheliden bile sakınmalıdır" demiş.

Arınç'ın "akçeli işler ve kadından uzak durma"ya kendisini örnek verdiği ve bununla ilgili olarak 102 bin YTL'lik araç alma hikayesini şöyle anlattığı aktarılıyor: "Ben 4 dönem milletvekilliği yaptım. Tanımadığım insan, belediye başkanı yok. Meclis Başkanı olarak bir ricam olsa kimse geri çevirmezdi. Meclis Başkanı olunca Vectra marka arabamı sattım. Eşim için WV Golf marka bir araç aldım. Başkanlıktan ayrılınca bir araç ihtiyacı doğdu. Audi marka bir aracı beğendik. 102 bin YTL bu araç. Bütün birikimlerimizi çıkardık 65 bin YTL para çıktı. TBMM Vakıfbank'tan 40 bin YTL kredi çektim. 2.5 yıl daha ödeyeceğim. Önemli bir siyasetçi olarak yıllar süren birikimlerin sonunda 65 bin YTL ancak çıktı. Ben aptal ya da enayi değilim. Ama bir siyasetçinin kendine dikkat etmesi lazım."