Arınç: Kendimize güveniyoruz

Eski TBMM Başkanı ve AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç kapatma davasıyla ilgili, " AKP hakkındaki davanın reddedilmesiyle Türkiye'de demokrasi bir kez daha güç kazanmış olacaktır. Biz AKP olarak buna inanıyor ve güveniyoruz" dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Arınç, Giresun'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'le birlikte Ticaret Borsası'nda partililerle bir toplantı düzenledi.

Toplantıda söz alan Arınç, kapatma davasında AKP olarak kendilerine güvendiklerini belirterek, "AKP'nin suç işlemediğine inanıyorum. AKP millet hizmetinden başka bir şey düşünmüyor. Başsavcının suç kabul ettiği, hatta suç bile olmadan Anayasa'ya aykırı eylem olarak düşündüğü konular, gazetelerde haber olarak geçmiş bazı küpürlerden ibarettir. Biz bu yargı sürecinde yargıya güvendiğimizi ortaya koyduk. Cevap sürelerini mümkün olduğunca kısalttık. Yargının en kısa sürede bu olayı sonuçlandıracağına inanıyor ve kendimize güveniyoruz. Bize isnat edilen fiillerin hiç birisinin Anayasa'ya aykırılık teşkil etmediğine inanıyoruz" dedi.

Ergenekon soruşturmasıyla ilgili de konuşan Arınç, "Türkiye'de zaten bu işler böyle olur. Herhangi bir suç örgütü varsa, herhangi bir suçun işlendiğini güvenlik güçleri haber almışsa gerekli çalışmayı yaparlar, ellerindeki sonuçları ve bilgileri savcılara, savcılar da hakimlere bildirir. Bazen gözaltına alınma olur, bazen tutuklanma olur. Bu iddianamede görüyoruz ki, içlerinde emekli subaylar da var. En üst rütbesine kadar isimleri sanık olarak geçmektedir. İçlerinde sivil kişiler bulunmaktadır. Gazeteciler, yazarlar bulunmaktadır. Bir suç örgütü ile ilgili yargı süreci başlamıştır. Bütün bunların ortaya çıkarılması iyi bir yargı sürecinden sonra hak edenlerin layık olduğu cezalara kavuşturulması bizim hukuk adına dileğimizdir" dedi.