Arınç gericilikte hız kesmiyor: Kendisini eleştirenler 'iğrenç'miş!

Çok tepki toplayan 'Kahkaha' açıklamasını savunmaya devam eden Bülent Arınç açıklamasını "Ahlak kuralları çerçecesinde" yaptığını belirtti. Başbakan Yardımcısı Arınç savunmasında söylediği "Kocasını bırakıp, sevgilisiyle tatile çıkanlar" sözleriyle yeni bir skandala daha imza attı.

'Kahkaha' açıklamasını savunmaya devam eden Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç kendisini "O konuşmamdan bir kısım alınmış. Sadece kadınlar kahkaha atmasın dediysem akıl dışı bir iş yapmışımdır" sözleriyle savundu. 'Ahlak kuralları' ile ilgili bir açıklama yaptığını savunan Arınç, "Kocasını bırakıp, sevgilisiyle tatile çıkanlar, direği gördüğünde dayanamayıp direğe çıkanlar" sözleriyle yaptığı skandal açıklamanın üstünü örtmeye çalıştı.

Cumhuriyet'in haberine göre, gelen eleştirileri 'iğrenç' olarak niteleyen Arınç, "Bazı insanlar 1,5 saatlik konuşmadan bir kısmı alarak eleştiri yapabiliyorlar. Ne kadar iğrenç ne kadar temelsiz bir yakıştırmadır o konuşmanın tamamını dinleyenler bunların farkına vardırlar" diye konuşan Arınç, "Bazı davranışlar suç olmasa bile ayıp olur. Bunları da bana göre güzel misallerle anlattım. Sadece kadınlara yönelik birkaç hatırlatma değil. Ben orada asıl erkekleri de muhatap alıyorum kendime" ifadelerini kullandı.

'Kocasını bırakıp, sevgilisiyle tatile çıkanlar...'
Bülent Arınç işi daha da ileriye taşıyarak, "Kocasını bırakıp sevgilisiyle tatile çıkanlar direği gördüğünde dayanamayıp direğe çıkanlar... Böyle bir hayatın içinde siz olabilirsiniz. Size kızmanın ötesinde size acıyabilirim. Sizin hayatınıza ancak ağlanabilirse yerini bulmuş olabilir diye düşünüyorum" dedi