Arınç: Ben Che Guevara'dan çok korkarım, girmeyelim!

Bülent Arınç, Bursa'daki seçim çalışmaları sırasında bir sanat galerisine dışarıdan bakıp, içeride asılı duran fotoğrafın Che Guevara'ya ait olduğunu sanarak "Ben Che Guevara'dan çok korkarım. Girmeyelim" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'da esnaf ziyaretleri yaptığı sırada bir sanat galerisine dışardan baktı ve galerinin içinde asılı fotoğrafı Che Guevara zannedince "Ben Che Guevara'dan çok korkarım. Girmeyelim" dedi.

Habertürk'ten Uğur Uslubaş'ın haberine göre, Bursa'da İmam hatip Mezunları Derneği üyeleri ile yaptığı kahvaltının ardından Yeşil Türbe ve Yeşil Cami'yi ziyaret eden Bülent Arınç, bir sanat galerisinin önünde durdu. Galerinin duvarında asılı duran ve galerinin sahibi ressam Metin Karanisoğlu'na ait fotoğrafı Che Guevara sandı. "Ben Che Guevara'dan çok korkarım, girmem oraya" diyerek kendince "espri" yapan Arınç, galeride çalışan kadından, fotoğrafın Che'nin değil, galerinin sahibi ressam Metin Karanisoğlu'nun fotoğrafı olduğunu öğrendi.

Ressam: Kafasındaki bazı düşünceleri yıkmak isterdim
Bülent Arınç'ın ziyareti sırasında galeride olmayan ve Arınç'ın Che sandığı ressam Karanisoğlu ise, ziyareti öğrendiğinde "İşyerimde değildim, çok üzüldüm. Che Guevara dünyada örnek alınan, kendisi de Mustafa Kemal Atatürk'ü örnek alan bir kişidir. Ben işyerimde olsaydım, sohbet çok daha renkli olurdu. Çay ısmarlayıp, kafasındaki bazı düşünceleri yıkmak isterdim" dedi.

Che'den neden korktuğu belli!
Arınç, sanat galerisinden çıkarken bir lokantanın isminin "Yüce Hünkar" olduğunu görünce lokantanın sahibinin yanına gelerek ''Hünkar ismi değerlidir. Çöp kutuları üzerindeki 'Hünkar' yazısını kaldırın'' dedi.