Antalya’da 'Gezi' eylemine yeni soruşturma

Antalya’da Taksim Gezi Parkı direnişine destek eylemine yönelik polis şiddetini protesto ettikleri gerekçesiyle altı kişiye daha soruşturma açıldı.

(soL-Antalya) Savcılık kararıyla bugün Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Güvenlik Şube’de ifadesi alınanlardan biri Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi Aydın Samanlı. Dördünün Akdeniz Üniversitesi öğrencisi olduğu kişilere 1, 2 ve 3 Haziran’da yapılan protesto gösterilerine katıldıkları iddiasıyla Gösteri ve Yürüyüş Kanunu’na muhalefet, direnme, özel ve kamu malına zarar vb. suçlamalar yönelttildi. İfadelerde eylemleri kimin organize ettiği, eyleme katılma amacının ne olduğu gibi sorular soruldu.

TKP üyesi Aydın Samanlı’nın söz konusu tarihlerde Yurt Gazetesi Akdeniz ekinde muhabir olarak çalıştığı ve protestoları haberleştirmek için eylemleri izlediği öğrenildi.

Bir soruşturma da Akdeniz Üniversitesi’nden
Soruşturma dosyasındaki tek delilin elinde fotoğraf makinesiyle görüntülenmesi olan Aydın Samanlı’ya, bir Gezi soruşturması da Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü tarafından açıldığı ortaya çıktı. Soruşturma Samanlı’nın üniversiteden mezun olacağı haftaya denk getirildiği ama soruşturma sonuçlanmadan Samanlı’nın mezun olduğu bildirildi. Ayrıca başka öğrenciler hakkında onlarca soruşturmanın açıldığı ve bunların önemli bir kısmının Gezi protestolarına yönelik olduğu söylendi.

Haziranın başında kitlesel eylemlere ev sahipliği yapan Antalya, polisin eylemlere karşı uyguladığı şiddetle gündeme gelmişti. Geçtiğimiz günlerde ‘kırmızı fular sosyalizmi simgeliyor’ gerekçesiyle suç delili sayıldığı bir Gezi davası da yine Antalya’da görülmüştü.