Antalya’da dört dörtlük eğitim: Derslikler belediyeden tuvaletler camiden!

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer “4+4+4 sistemi başarıyla uygulamaya konuldu” diye dursun, birçok ilde çocuklar büyük sıkıntılar yaşıyor.

Antalya’nın merkez ilçesi Aksu’ya bağlı Yurtpınar Gazi İlkokulu’nda öğrenciler temizlikten, düzenden ve güvenlikten yoksun şartlarda eğitim almaya çalışıyor.

Yurtpınar Gazi İlkokulu’nun ana binası yetersiz geldiği için yıkılıp yeni bir bina yapımı için karar verilirken bu süreçte öğrenciler büyük sıkıntılar yaşıyor. İlkokul 1,2 ve 3.sınıf ile ana sınıfı öğrencileri eski belediye binasının okula dönüştürülmesiyle oluşturulan dersliklerde eğitim görüyor. Okulun merdivenleri özellikle birinci sınıflar için hiç de uygun değil ve çocuklar için tehlike yaratıyor. Diğer taraftan okulun tuvaletleri yetersiz olduğu için çocuklar okul bahçesinin dışına çıkarak halkın da ortak kullandığı cami tuvaletini kullanmak zorunda kalıyor.

İlkokul 4.sınıf öğrencileri ve özel eğitim öğrencileri ise yıkılması için beklenen ve bahçesinde inşaat kalıplarının bulunduğu, çukurların kazıldığı, kapatılan ve yıkılacak olan eski binadan dökülen cam kırıklarının olduğu eski okul binasının bahçesinde bulunan prefabrik binada eğitim alıyorlar. Üstelik okullar açılalı 2 hafta olmasına rağmen hala binanın elektriği yok. Klimalar çalıştırılamadığı için sınıfların çok sıcak olması öğrenciler için büyük bir sıkıntı yaratıyor.

Birbirinden uzak üç bina için görevli olan tek hizmetli nedeniyle temizlik ise bir başka problem. Ayrıca ilkokul ve ortaokul binaları arasında bulunan öğrencilerin çıkış kapısına beş metre mesafedeki üzeri açık haldeki sulama kanalı ise adeta çocukların yaşamını tehlikeye atmaya davetiye çıkarıyor.

(soL- Antalya)