Antakya'da Uluslararası Barış Konferansı düzenlenecek

Barış Derneği, Dünya Barış Konseyine üye bir dizi kurumun katılımıyla 24-25 Kasım günlerinde Antakya'da uluslararası bir barış konferansı düzenliyor.

Barış Derneği 24-25 Kasım tarihlerinde Antakya’da düzenleyeceği Barış Konferansına ilişkin bir açıklama yaptı.

Dernek tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Barış Derneği Suriye'ye yönelik uluslararası kampanyanın bütünüyle gayrımeşru olduğu düşüncesindedir. Emperyalist merkezler düzenlerine uyumlu bir rejim arayışında Baas iktidarını kendilerine düşman bellemiş bulunuyorlar. AKP hükümeti bir buçuk yılı aşkın süredir emperyalizmin çıkar ve tercihleri doğrultusunda komşu bir ülkede terör eylemleri düzenleyen çeteleri beslemekte, silahlandırmakta, sağlık hizmeti ve güvenli bir bölgede barınma gibi önemli destekler sunmaktadır. Yaz aylarından beri, Suriye'nin yanısıra çeşitli ülkelerden parayla toplanmış silahlı grupların resmi güvenlik güçlerine saldırıları Türk Silahlı Kuvvetlerinin topçu ateşi yardımıyla yapılmaktadır.

Bu kampanyanın genelde Türkiye halkı tarafından sindirilmediği açıktır. Hatay ilinde ise kamuoyunda büyük bir tepki birikmiştir. Bu birikim çeşitli biçimlerde kendini dışa vurmaktadır. Hükümet barış isteyen toplumsal muhalefeti ciddiye almak zorundadır.

24-25 Kasım günlerinde Hataylılar Dünya Barış Konseyini, Belçika, Filistin, Güney Afrika, Hindistan, Kıbrıs ve Yunanistan'dan DBK'ya bağlı barış örgütlerinin temsilcilerini ağırlayacak, saldırı altındaki komşumuz Suriye'den bir yazar dostumuz aramızda olacak. Konuklarımız Hatay'ın ve Türkiye'nin barıştan yana, emperyalizme karşı insanlarının yalnız olmadığını göstermek üzere geliyorlar.

Antakya Uluslararası Barış Konferansı araştırmacı, sanatçı, siyasetçi, yerel yönetici, gazeteci bir dizi destekçinin katılımıyla 24 Kasım Cumartesi 14.00'de Meclis Kültür Merkezi’nde toplanacak.

25 Kasım Pazar günü ise yine 14.00'te Barış türküleri Kapalı Spor Salonu’ndan yükselecek. Barış Şenliğinde Hilmi Yarayıcı ve İlkay Akkaya sahne alacaklar.

(soL - Haber Merkezi)