Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Antakya'da Gezi direnişçilerine tahliye!

Antakya’da 22 Temmuz günü evlere yapılan operasyonlarla gözaltına alınan 14 kişinin tamamı ilk mahkemede tahliye edildi.

Yayın Tarihi: 19.11.2013 , 20:36 Güncelleme Tarihi: 08.05.2021 , 01:05

Hatay Antakya'da evlere yapılan operasyonlarla 22 Temmuz günü gözaltına alınan ve bugüne kadar tutuklu bulunan Gezi direnişçilerinin davası bugün Adana’da görülmeye başlandı. Gözaltına alınan 14 kişi ilk duruşmada tahliye edildi.

Gezi direnişçilerine özgürlük isteyen yüzlerce kişi saat 9’da Atatürk parkında buluşup Adana Adliyesine yürüdü. Sendika.org'un haberine göre, burada bir basın açıklaması yapılarak tutukluların serbest bırakılması istendi.

Tutsakların aileleri ve Gezi direnişi sırasında Antakya’da katledilen Abdullah Cömert’in abisi Zafer Cömert ve Ahmet Atakan’ın babası Ali Atakan da Adana Adliyesi önündeydi. Saat 18:00 civarında yapılan açıklamaya göre mahkeme, 14 kişinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.