Anonymous Türkiye: 'soL Haber Portalı'na saldıran biz değiliz'

“Anonymous Türkiye” yaptığı bir açıklamayla soL Haber Portalı’na yapılan siber saldırıyla bir ilişkisi olmadığını ve saldırının kendileri ile aynı adı alan sahte bir grup tarafından yapıldığını açıkladı.

“Anonymous Türkiye” yaptığı bir açıklamayla soL Haber Portalı’na yapılan saldırının kendi adlarını kullanan sahte bir grup tarafından yapıldığını dile getirdi.

Anonymous Türkiye tarafından konuya ilişkin yapılmış olan açıklama şöyle:

“Son dönemde Sol Haber'e ve çeşitli halktan sitelere saldırı yapan "Anonymous Turkiye" adini kullanan bizler değiliz. Yaklaşık 2 seneyi dolduracak olan bu sayfa ve pratiklerimizden de bilineceği üzere adimizi kullanan sahte bir "Anonymous Turkiye" türemiştir.

Bu sahte grup RedHack ile uzun yıllara dayanan dostluğumuzu bozma amaçlı sosyalist ve muhalif sitelere saldırmış, ardından RedHack'e yönelik karalama kampanyasına girmişlerdir.

Bu oyun Anonymous Network’unda faaliyet gösteren birçok insan tarafından anında anlaşılmış, Anonymous ve RedHack dostluğunu kimsenin bozamayacağı vurgulanarak, Anonymous ve RedHack arasındaki kardeşlik bağı tekrardan binlerce hesaptan vurgulanmıştır.

Bakiniz: https://twitter.com/YourAnonNews/status/240144029088628736
Bakiniz: https://twitter.com/Anon_Central/status/240145496746913792

Biz RedHack ile beraber yıllardır birçok eyleme imza atmış, en son Mit, Başbakanlık, ÖSYM gibi kurumları RedHack'e destek için hackleyen Anonymous Turkiye oluşumuyuz. Anonymous merkeze ve ilkelerine bağlıyız. Bahsi gecen ve RedHack ile kardeşliğimizi bozmaya çalışan, Sol Haber Portali gibi muhalif sitelere saldıran ve Kürt ve Türk kardeşliğini zedeleyecek şekilde IRKÇI pratikler sergileyen sahte Anonymous Turkiye ile ne bir bağımız ne de en ufak bir alakamız vardır. Anonymous IRK, DIL, DIN temelli politika yapmaz, devletlerin gündemiyle hareket etmez! Devletler ve kapitalist sermaye için site hacklemez, eylem yapmaz!

Anonymous kimsenin kişisel ordusu değildir
Anonymous kimsenin popüler olma aracı değildir
Anonymous ve RedHack aynidir, kardeştir, beraberdir.
Biz Affetmeyiz, Unutmayız ve Bizi Bekleyin”

(soL - Haber Merkezi)