Ankara'ya Arapça Allah yazan dev anıt

Ankara Akyurt ilçesinde bulunan ay-yıldızlı, Arapça harflerle Allahın yazıldığı dev heykel görenlerin dikkatini çekiyor. Akyurt Belediyesi yetkilileri, Kültür Bakanlığı tarafından onaylanan anıtı görüp beğendikleri için ilçeye yerleştirdiklerini açıkladı.

Ankara Akyurt Belediyesi, Ankara-Akyurt Karayolu üzerine dev bir heykel yerleştirdi. Üzerinde ay-yıldız ile Arapça harflerle Allah yazısının bezendiği anıt Kültür Bakanlığı tarafından onaylandı. Heykeltraş İlke Sayit tarafından hazırlanan heykel hakkında Akyurt Belediyesi yetkilileri soL’a açıklama yaptı.

“Anıt şehitlerin ruhunu temsil ediyor”
Ankara Akyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nden İlhan Şener, söz konusu yapıtın heykel değil anıt olduğunu ifade ederek yapıtın tarihi bir değeri anlattığını söyledi. soL’a konuşan Şener, “Anıt Selçuklu dönemini, Osmanlı dönemini, kökümüzün geldiği tarihi anlatıyor. Üç ayak üzerine yerleştirilmiş bu anıtın en tepe noktasında dünya, ay yıldız ve onun uzantıları da şehitlerimizin ruhunu temsil ediyor” dedi.

“Gördük, beğendik, yerleştirdik”
Anıtın 15-20 gün önce ilçeye yerleştirildiğini söyleyen Şener, anıtın kim tarafından kendilerine sunulduğuna ilişkin yönelttiğimiz soruya da, “Bu hazırlanmış bir anıttı zaten biz de gördük, beğendik, hoşumuza gitti ona göre değerlendirdik. İlçemize yerleştirdik” şeklinde yanıt verdi.

(soL - Haber Merkezi)