Ankara'nın suyu pırıl pırılmış

Melih Gökçek Ankara'ya getirdikleri suyun pırıl pırıl olduğunu savundu. 10 noktada yaptıkları tahliller sonucu suyun temiz olduğunu iddia eden Gökçek, Ankara'nın 20 yıllık suyunu garantileyen tek kent olmasıyla övündükten sonra İzmir'in suyunun içmeye uygun olmadığını iddia etti.

soL (HABER MERKEZİ) Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, hakkında çıkan "İçki Timleri" kurduğu yönündeki iddiaları yanıtladığı basın toplantısında Ankara'nın suyunun pırıl pırıl olduğunu iddia etti. Gökçek Ankaralılara "suyu güvenle için" dedi.

Gökçek kirli çıkan suyun İzmir'den alındığını iddia etti. Kendi sularındaki arsenik oranının dünya ortalamasının da altında olduğunu savunan Gökçek "İzmir'den gelip numune almışlar ve kirli çıkmış. Bunlar palavra" dedi. Gökçek altı kurumun suyun temiz olduğuna dair rapor verdiğini iddia etti. Söz konusu kurumların başında ise belediyeye bağlı Hıfsızsıhha yeralıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi suya ODTÜ'nün de temiz dediğini öne sürmüş ancak ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut böyle bir raporları olmadığını söylemişti. Akbulut yaptıkları araştırmalarda Kızılırmak'tan getirilen suyun limitin iki katında arsenik içerdiğini saptadıklarını açıklamış ve belediyenin açıkladığı miktarın gerçek dışı olduğunu iddia etmişti. Gökçek yaptığı basın açıklamasında iki kat arsenik içeriğinin saptandığı raporun 8 ay önce hazırlandığını savundu. Gökçek 8 aydan daha uzun bir süredir Belediye Başkanlığını yürütüyor.

Gökçek "içki timi"ne sahip çıktı
Melih Gökçek, görevde bulunduğu dönemde ''içkili yerlerle hiç uğraşmadığını'' ifade ederek, ''Denetimlerimiz sadece 'sağlık, gürültü, yangın ve iş yerlerinin çalışma saatlerinin denetimine' yöneliktir'' dedi. 15 yıldır "kimsenin tavuğuna kışt" demediklerini savunan Gökçek Sakarya Caddesi içkili dükkanlarla dolu olduğu halde hiçbir sorun yaşamadıklarını söyledi. Gökçek, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın bu tür iddiaları belediye başkanı olmayacağını anladığı için ortaya attığını savunarak "Tüm mesele kuyruk acısı başka bir şey değil. Yapmıyorlar aday. Ben yapmıyor değilim ki keşke aday olsa. Önder Sav almıyor toplantıya ben ne yapayım. Eryılmaz, Sav'a çanta hediye gönderiyor, Sav geri gönderiyor. Ben ne yapayım? Belediye başkanı olmayacağı açıkça ortaya çıktığı için, kaybeden, ümitsizliğe düşen insan psikolojisiyle hırçınlıkla böyle hareket ediyor" dedi.

Gökçek kanunen gece denetim yapabilen timlerin ilçe belediyelerinin inisiyatifinde olmasının şart koşulduğuna yönelik iddiaları yanıtlamamayı tercih etti.

Açıklamasında Gökçek Çankaya Belediyesinin kağıt toplayanların ellerini satırla kestiğini savunurken, Eryılmaz'ın hem belediye kulübünde hem belediye şirketlerinde yakın zamana kadar yöneticilik yapan bir akrabasının Beypazarı'na eğlenmeye gittiğini bir karavanda alem yaptıktan sonra yanındaki kadınları vurduğunu suçun belediye ile ilişkisi olan bir başkası tarafından üstlenildiğini ve dört gün yoğun bakımda kalan kadınlara olayı kapatmaları için ikişer daire verildiğini iddia etti. Gökçek'in iddialarını Eryılmaz ile içki timleri hakkındaki tartışmasından sonra gündeme getirmesi dikkat çekti. Gökçek ODTÜ rektörü ile girdiği Kızılırmak suyunda arsenik olup olmadığı yönündeki tartışmanın ardından üniversitenin bazı binalarının kaçak olduğunu savunmuş ve bu binaları yıkacağını açıklamıştı.