Ankara’da polisten lise öğrencilerine işkence!

Ankara’da dün Kızılay’da yapılan eylemlere polis çok sert müdahale etmiş, yüzlerce kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alındığı belirterek polis aracına bindirilen bir doktora öğrencisinin soL’a anlattığı olay polisin saldırının geldiği noktayı gözler önüne serdi.

Dün Kızılay’da polisin sert saldırısı sırasında gözaltına alınan ve ağırlığını lise öğrencilerinin oluşturduğu yaklaşık 50 kişi polisin işkencesine maruz kaldı.

İsmini açıklamak istemeyen ve polis tarafından lise öğrencileriyle birlikte gözaltına alınan Ankara Üniversitesi’nden bir doktora öğrencisi yaşadıklarını soL’a anlattı:

Sıhhiye’den Kızılay’a gitmek istedik. Bu sırada polis sert bir saldırıda bulundu ve bizi sıkıştırdı. Gözaltına alınacağımızı anladığımda şiddet görmemek için yere uzantım.

Ağırlığını lise öğrencilerinin oluşturduğu 50 kişiydik. Sonrasında bizi polis otobüsüne bindirdiler. Ellerimizi kelepçeleyerek hareket alanımızı da kısıtladılar.

Sonrasında biz karakola götürüleceğimizi düşünürken, Demirtepe tarafından bir yere götürdüler. Ankara’yı çok iyi bilmediğim için tam yeri bilemiyorum.
Burada otobüs içine gaz attılar, maskelerini takıp bizi copladılar. Ne olduğunu çözemediğimiz şekilde üzerimize su sıktılar ve bu sudan dolayı ayaklarımız şişti, hareket edemez olduk.
Doktora öğrencisiyim avukatımı istiyorum dedim, tepki gösterdim benim de aralarında bulunduğum 8 kişiyi serbest bıraktılar.

Araçta kalan diğer öğrencilere ne olduğunu çok merak ediyorum. Öyle bir haldeydim ki polisin indirdiği yerden evime yürüyemedim. Ailemi aradım onlar gelip beni aldılar.

Yaşanan bu duruma ilişkin yarın hukuki girişimlerde bulunacağım. Korkum bu olayların yaygınlaşmasıdır.

(soL - Haber Merkezi)