Ankara'da polis memuru MİT mensubunu öldürdü

Ankara'da görev yapan bir polis memuru, MİT mensubu İsmet Cesur’u silahla öldürdü. Emniyet olayın kişisel husumetten kaynaklandığını açıkladı. Polis memurunun sorgusu dün gece devam etti.

Hürriyet Gazetesi'nden Nurettin Kurt'un haberine göre Yenimahalle Merkez Karakolu’nda görev yapan Yenimahalle Merkez Karakolu’nda görev yapan 44 yaşındaki polis memuru Nafi İ., MİT mensubu İsmet Cesur’u Yenimahalle’de bir market önünde beş kurşunla öldürdü.Polis memuru olay yerinden kaçarak uzaklaştı. MİT mensubu ise Onkoloji hastanesine götürülürken yolda öldü.

Adli kaynaklardan alınan bilgiye göre, hem MİT mensubu olan İsmet Cesur hem de polis memurunun izinli oldukları, market önünde buluşmak için randevulaştıkları öğrenildi. Olayla ilgili emniyetten verilen ilk bilgilere göre olayın kişisel husumetten kaynaklandığı bildirildi. Öte yandan, olayın ardından kaçan Nafi İ., akşam saatlerinde Eskişehir’de gözaltına alınarak Ankara’ya gönderildi.

Ölen MİT’çinin cenazesi ise otopsi için Adli Tıp Kurumu’na getirildi. MİT mensubunun yakınlarının ise akşam saatlerinde bilgisine başvurulmaya başlandı. Nafi İ.’nin emniyetteki sorgusu dün gece de devam etti.