Ankara'da polis ablukası, Sıhhiye'de binler buluştu

Ankara'da 1 Mayıs kutlamaları öncesinde polis Kızılay'da büyük bir yığınak yaptı. Sıhhiye'deki mitinge ise yoğun katılım var.

Güncelleme 17:12

Polis, aralarında Cem ve İkrar Sarısülük'ün de bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.


Güncelleme 16:26

Polis Sakarya Caddesi'nde gözaltılar yapıyor.


Güncelleme 16:12

Polis Kızılay Meydanı'na gaz bombası attı.


Güncelleme 15:11

Ankara'da ara sokaklarda gözaltılar başladı.


Güncelleme 14:40

Ankara'dan bir görüntü:


Güncelleme 14:18

Ziya Gökalp'teki polis saldırısından bir kare:


Fotoğraf: Öğrenci Kolektifleri


Güncelleme 14:12

DİSK adına Tayfun Görgün:

"Dostlar, kardeşler sizleri DİSK adına selamlıyorum.

Bugün 1 Mayıs, bugün dünyanın tüm meydanlarında işçiler emekçiler ezilen halklar kolkola eşitlik ve özgürlük için emperyalizme ve kapitalizme, sömürü ve talan düzenine kaşı yürüyorlar. Selam olsun özgülük ve eşitlik için yüyenlere.

Bugün yüz binler barikatları aşarak 1 Mayıs alanına yürüyorlar. Taksim 1 Mayıs alanıdır. 77'de kardeşlerimiz katledildiğinde adını 1 Mayıs alanı olarak kazıdık. Onun içindir ki, 1 Mayıs Taksim bize yasaklanamaz. Onun içindir ki, 1 Mayıs alanı asla terkedilmeyecektir.

Bu 1 Mayıs'ta da işçilerin ezilenlerin talepleri için bir aradayız. Özelleştirmelere karşı alanlardayız. İş cinayetlerine yeter demek için alandayız. Çocuk işçiliğine karşı, kadına karşı şiddete dur demek için alanlardayız. Hırsızlığa, yolsuzluğa ve rüşvete karşı hayır demek için alandayız. Herkesin kamu hizmetlerinden eşit yararlanması için alanlardayız. Ormanların yağmalanmaması için alanlardayız."


Güncelleme 13:54

Yatağan işçisi söz aldı: Emekçi kardeşlerimize birlik ve beraberlik sözü veriyouz. Biz Yatağan direnişine devam ediyoruz.


Güncelleme 13:51

KESK Ankara şubeler platformu dönem sözcüsü İsmet Meydan: Hak arama mücadelemiz şımarıklık olarak değerlendiriliyor. Sendikal hakkını kullandığı için emekçikler sürgün ediliyor. Hırsızlık, rüşvet ve talan AKP'nin siyaset felsefesi olmuş durumda. Ama artık böyle gitmez. AKP emekçilere hesap vermekten kurtulamayacak. Bunu gazla, copla, suyla engelleyemeyecek.

Güncelleme 13:43

Yatağan işçileri Sıhhiye Meydanı'nı selamladı.

Sıhhiye'den görüntüler:


Güncelleme 13:26

Sıhhiye Meydanı'nda 1 Mayıs ve Enternasyonal marşları hep bir ağızdan söyleniyor.


Güncelleme 13:11

Ziya Gökalp Bulvarı'nda gözaltı yapılıyor:


Güncelleme 13:01

Polis Ziya Gökalp Bulvarı'nda Halkevleri üyelerine saldırdı.


Güncelleme 12:59

Solcu Liseliler, "Tayyip lisenin çıkışına gel" sloganı atarak meydana giriyorlar.


Güncelleme 12:48

Sıhhiye'de "Katil AKP", "Berkin Elvan mücadeleye devam" sloganları atılıyor.


Güncelleme 12:37

sendika.org'un haberine göre, Ankara Kurtuluş'ta yaklaşık 25 kişi darp edilerek gözaltına alındı.


Güncelleme 12:35

Yürüyüşten kareler:


Güncelleme 12:20

Sıhhiye'ye yürüyen kurumlar arasında Çağdaş Gazeteciler Derneği, İnsan Hakları Derneği, DİSK, KESK, TTB, TMMOB, CHP, FKF, HDP, ÖDP, Sol Cephe ve TKP de yer alıyor. CHP kortejinde Emine Ülker Tarhan, Kamer Genç ve Oğuz Oyan da bulunuyor.


Güncelleme 12:07

Kurtuluş'ta polis müdahalesi başladı.


Güncelleme 12:01

Tren Garı'ndan görüntüler:


Güncelleme 11:52

Tren Garı'ndan Sıhhiye Meydanı'na doğru yürüyüş başladı.


Güncelleme 11:45

Polisin 'kafesli' barikatı:


Güncelleme 11:41

Tren Garı önünde konuşan bir Ostim işçisi:

"Atölyede patrona, mahallesinbde polise, memleketinde haramilerin saltanatına boyun eğmeyen Ostim işçilerinin selamını, Ethem ustanın selamını getirdim. Ostim İşçi Derneği adına hepinizi selamlıyorum. Bir avuç Ostimli usta olarak kurduğumuz derneğimiz kavgaya devam ediyor.

Ethem'e sözümüz olsun. Mücadeleye devam edeceğiz. Hep diyoruz ya, işçilerin birliği sermayeyi yenecek diye, kavgaya devam edip yıkacağız bu haramilerin saltanatını."


Güncelleme 11:29

Kolej’de Ziya Gökalp Caddesi’ni trafiğe kapatanlara polis saldırısı başladı.


Güncelleme 11:24

Söz alan bir Yatağan işçisi: Ankara'da 21 gündür Kurtuluş Parkı'nda bulunuyoruz. Mücadelemize destek bekliyoruz. Her zaman sizlerin yanında olacağız. Bizler bireysellikten toplumsallığa uzanan yolda hep birlikte yürüyoruz.


Güncelleme 11:07

Tren Garı önünde toplanma başladı. Sol Cephe ses aracından Sol Cephe Sözcüsü Ali Rıza Aydın kısa bir konuşmayla toplananları selamladı. Ardından CHP İzmir Milletvekili ve soL Gazetesi yazarı Oğuz Oyan bir konuşma yaptı. Oyan, iktidar hukuku hiçe sayan bir tarza sahip olduğunu belirterek, "Bu iktidar yüce divana giderek yolsuzluklarıyla tarihe gömülecek" dedi.

Oyan'dan sonra söz alan FKF Genel Sekreteri Ercan Bölükbaşı, "AKP'nin yerel seçimlerde ömrünü uzattığını düşünenler var. Bu iktidar ömrünü ne kadar uzatabilir? Bir arpa boyundan fazla değil. Bu ülkede ekmeklerine sahip çıkan Yatağan işçileri var. Hakkını isteyen Vanlı depremzedeler var. Tayyip'in yandaş basınına karşı onurlu basın emekçileri var. Kadınlar, gençler, emekçiler var. 2 Mayıs'ta İstanbul'dan Hatay'a yola çıkacak arkadaşlarımız var. Gençlik Denizler'den aldığı bağımsızlık mücadelesini Hatay'a taşıyacak." dedi.


Güncelleme 10:41

1 Mayıs için DİSK, KESK, TMMOB, Ankara Tabip Odası, TTB, ÖDP, TKP ve Sol Cephe 1 Mayıs'ta Tren Garı önünden başlayacak ve Sıhhiye Meydanı'nda devam edecek mitinge katılmaları çağrısında bulunmuştu. DİSK, KESK, TMMOB, ATO VE TTB bugün Sıhhiye'de olacak.

Sıhhiye’ye gidecek grupların yürüyüşü saat 11.00’da başlayacak. Saat 13.00’da ise Sıhhiye’de olunması bekleniyor.

Öğrenci Kolektifleri, 100. Yıl İnisiyatifi, Alınteri, BDSP, DHF, Halkevleri ve Öğrenci Dayanışması ise 1 Mayıs'ta Kızılay'da olacaklarını duyurdu.

Türk-İş, Kamu-Sen ve Birleşik Kamu-İş ise 1 Mayıs için Tandoğan'da miting yapacak.


Güncelleme 10:35

Polis Kızılay-Sıhhiye arasına bu barikatlardan kurdu:


Güncelleme 10:20

Kızılay'a karanfil bırakmak isteyen kurum temsilcilerine polisin saldırısında ÖDP MYK üyesi Önder İşleyen yaralandı.


(soL - Ankara) Ankara'da 1 Mayıs kutlamaları öncesinde Kızılay civarına çok sayıda polis ve TOMA konuşlandırıldı.

Özellikle Yüksel Caddesi, Güvenpark ve Meşrutiyet Caddesi'nde bulunan polislerin, Kızılay'a yürümek isteyen grupları engelleyeceği tahmin ediliyor.