Ankara Üniversitesi İlhan Cihaner ve Mesud Odman'ı 'uygunsuz' buldu!

Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi'nde CHP Milletvekili İlhan Cihaner ve soL Portal yazarı Mesut Odman'ın konuşmacı olarak katılacağı “Suriye'de Neler Oluyor” paneli, dekanlık tarafından “etkinliğin içeriği uygunsuz” denilerek iptal edildi.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nde Bilim ve Sanat Topluluğu'nun, CHP Milletvekili ve soL Gazetesi yazarı İlhan Cihaner’i ve soL Portal yazarı Mesut Odman’ı davet ederek düzenlemek istediği “Suriye'de Neler Oluyor?” paneline dekanlık izin vermedi. Etkinliğe izin verilmemesine gerekçe olarak "içeriğin uygunsuz" olması gösterildi.

Fakülte yönetimin son dönemde yapılmaya çalışılan bütün etkinliklerin önüne geçmeye çalıştığını belirten öğrenciler dekanlığa tepki gösterdi.

Okulda daha önce Harun Yahya sergisinin dahi açılmasına müsaade edildiğini, “Hocalı Anması” adı altında ülkücülerin ilerici öğrencilere saldırmasına ve son dönemde yine ÖGB ve ülkücüler tarafından solcu öğrencilere düzenlenen saldırılara göz yumulduğunu söyleyen öğrenciler, fakülte yönetimine “Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’ni kavgalarla ve yasaklarla anılan bir yer haline mi getirmek istiyorsunuz?” sorusunu yöneltti.

İlhan Cihaner ve Mesud Odman daha önce ODTÜ ve Bilkent Üniversitesi'nde Suriye konulu panellere katılmıştı.
(soL-Ankara)