Ankara Barosu'da Metin Feyzioğlu dönemi

Ankara Barosu seçimini Demokratik Sol Avukatlar Grubu adayı Metin Feyzioğlu kazandı.

Ankara Barosu'nun 61. Olağan Genel Kurulu, 9-10 Ekim tarihlerinde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda yapıldı. İlk gün genel kurul görüşmelerine ayrılırken ikinci gün oy verme işlemi gerçekleşti.

Baro başkanlığı için "Çağdaş Avukatlar Grubu" adına Ziynet Özçelik "Demokratik Sol Avukatlar Grubu" adına Metin Feyzioğlu, "Baro'da Birlik Grubu" adına Aydoğan Koru, "Yeni Sol-Üçüncü Yol Grubu" adına Bülent Turhan Gündüz ile "Devrimci-Demokrat Avukatlar Grubu" adına Tevfik Demir aday olarak belirlendi.

Demokratik Sol Avukatlar Grubu'nun başkan adayı Metin Feyzioğlu’nun gerçekleşen seçimin ardından baro başkanı seçilmesiyle, Türkiye’nin ikinci büyük barosu olan Ankara Barosu'nda bir kez daha Demokratik Sol Avukatlar Grubu'nun adayı seçimleri kazanmış oldu. Bir önceki dönem baro başkanı olan Vedat Ahsen Coşar’ın Türkiye Barolar Birliği Başkanı seçilmesi ile birlikte Ankara Barosu başkanlığı vekaleten baro başkan yardımcısı tarafından yürütülmekteydi. Dün gerçekleşen seçimlerin ardından Ankara Barosu yeni başkan, yönetim kurulu, disiplin kurulu, denetleme kurulu ve Türkiye Barolar Birliği delegasyon üyelerini belirlemiş oldu.

İlk gün genel kurul görüşmelerinde, Ankara Barosu avukatlarının mesleğe, barolara, ülke gündemine dair görüşleri, öneri ve temennileri paylaşılırken, seçimlerde yarışan gruplar adına yapılan konuşmalarda “Nasıl bir ülke, nasıl bir Baro” sorusuna verilen yanıtlar da farklılık gösterdi.

Programında ve genel kurul görüşmeleri sırasında avukatlık mesleğinin yaşadığı dönüşüme, sermayenin meslekte yarattığı tahribata, referandum ile getirilen Anayasa değişikliğinin hiçbir sorunun çözümü olmadığına aksine daha ciddi sorunlar yarattığına işaret eden grup ise Çağdaş Avukatlar Grubu oldu.

Baro seçiminde kesin olmayan sonuçlar ise şu şekilde:

Demokratik Sol Avukatlar Grubu: 4732
Baroda Birlik Grubu: 1869
Çağdaş Avukatlar Grubu: 782
(Yeni Sol) Üçüncü Yol Grubu: 185
Devrimci Demokrat Avukatlar Grubu: 152

(soL-Ankara)