Anayasa’yı hatırlatan öğretmene ceza!

Ankara’da bir öğretmene, öğrencilerine Anayasa’yı hatırlatarak istenen aidatları vermemeleri gerektiğini söyleyince, maaş kesme cezası verildi.

soL (HABER MERKEZİ) Ankara Polatlı'da 13 Eylül İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Mehmet Kaval'a, öğrencilerine Anayasa'nın 42'nci maddesinde "Eğitim ve öğretimin ücretsizdir" yazdığı için aidat ödememeleri gerektiğini söyleyince, maaş kesim cezası verildi.

43 yaşında olan ve 17 yıldır öğretmen olarak görev yapan Kaval hakkında, öğrencilerine "aidat ödemeyin" ve "okul pislik içinde" dediği iddiasıyla soruşturma açılırken, soruşturma sonrasında Kaval'ın maaşı 1/30 oranında kesildi.

Soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan Kaval, "Anayasamızın 42'nci maddesi gereğince eğitim ve öğretim ücretsizdir. Buna göre öğrencilerden para toplanmaması gerektiğini söyledim" dedi. İddia edildiği gibi kimseye hakaret etmediğini söyleyen Kaval, "Okul binası pislik içinde ve temizlenmiyor. Hakkımda açılan soruşturma baştan sona siyasidir ve yanlıştır" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Necmettin Özdemir, öğretmene, idarecilere hakaret etmesi ve okulun pis olduğuna dair tutanak tutturmak istemesi yüzünden ceza kesildiğini iddia ederken, sınıf öğretmeni Kaval Polatlı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce verilen maaş kesim cezasının haksız olduğunu ve idare mahkemesine dava açacağını kaydetti.