“Anayasa değişikliği AKP’yle olmaz”

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, AKP ile uzlaşarak hiçbir anayasa değişikliği yapılamayacağını söyledi, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği görev süresinin uzatılmasına karşı olduklarını belirtti.

soL (HABER MERKEZİ) CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında AKP ile uzlaşarak hiçbir Anayasa değişikliği yapılamayacağını söyledi. Okay, Cumhurbaşkanı'nın görev süresinin uzatılması tartışmalarının da gündemi saptırmak amaçlı olduğunu savundu.

"Milletvekillerinin görev süresinin 4 yıl mı 5 yıl mı cumhurbaşkanının görev süresinin 5 yıl mı 7 yıl mı" tartışmasını zamanlamasına dikkat çeken Okay, bununla amaçlananın Türkiye'nin gerçek gündemi olan ekonomik kriz, işsizlik, yoksulluk ve yolsuzluğun üzerini örtmek olduğunu öne sürdü. Okay, bu konuda tartışılacak bir husus olmadığını, milletvekili ve cumhurbaşkanı görev sürelerinin belirlendiğini söyledi.

Okay, AKP'nin kapılarını çalması durumunda görüşeceklerini, fakat bunun uzlaşacakları anlamına gelmediğini belirterek, "Evet, bu anayasada yapılması gereken değişiklikler olabilir ama AKP ile uzlaşarak bu anayasada hiçbir değişiklik yapılamaz" dedi.